Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Prajitura Pavlova cu lamaie si lamaita

Prajitura Pavlova cu lamaie si lamaita

Reteta postata de Marcela · 2.1k afisari
Briosa cu MURE sau AFINE

Briosa cu MURE sau AFINE

Reteta postata de Silvia · 2.3k afisari
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Reteta postata de Cristina · 3.6k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Bogdan

Prajitura Pavlova cu lamaie si lamaita

O prajitura excelenta,

Ce ingrediente iti trebuie

  •  8 Portii 
  • 100 g albus
  • 1 foaie de gelatina
  • 30 g unt (82% grasime)
  • 250 ml frisca lichida
  • 320 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 10 g lamaita
  • 200 g zahar tos
  • 320 g zeama de lamaie
  • 4 oua
  • 9 galbenusuri
  • 1 baton de vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • colorant alimentar galbe

Cum se prepara

Pasul 1: Bate cu mixerul albusurile cu miezul de pastaie de vanilie pana capata volum. Adauga o treime din zahar imediat ce s-au spumat albusurile. Cand bezeaua devine lucioasa si tare, adauga restul de zahar pudra si mixeaza inca 3-4 minute.

Pasul 2: Toarna compozitia intr-un cerc de 18 cm diametru si din ce-ti ramane, pregateste mini bezele. Coace blatul si mini bezelele timp de o ora, la 85 de grade Celsius.

Pasul 3: Pentru crema, amesteca ouale cu galbenusurile. Incorporeaza zeama de lamaie si zaharul si fierbe totul la foc mic, amestecand constant, pana cand atinge temperatura de 82 grade Celsius.

Pasul 4: Ia de pe foc si adauga lamaita. Lasa sa ajunga la o temperatura de 40 grade C, adauga untul la temperatura camerei si amesteca.

Pasul 5: Pentru glasaj, inmoaie gelatina in apa foarte rece. Pune frisca pe foc, iar cand fierbe toarn-o peste ciocolata alba si gelatina hidratata. Adauga untul la temperatura camerei si putin colorant galben, amesteca usor cu o spatula. Foloseşte glasajul cand ajunge la 35 de grade Celsius.

Pasul 6: Intr-un cerc de 20 de cm diametru si inaltime de 6 cm, imbracat cu folie de acetofan pe margine, pune blatul de bezea si toarna crema de lamaie.

Pasul 7: Pentru montaj si decor, lasa la congelator cel putin 6 ore, scoate din forma si glaseaza cu glasajul de ciocolata alba. Decoreaza cu mini bezele pe margine, cercuri de ciocolata si frunze de lamaita

Briosa cu MURE sau AFINE

Briosa cu MURE sau AFINE

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia   Deserturi   2.3k afisari
 2.3k afisari

Daca mergi cu prietenele dupa AFINE SI MURE, si culgi doar o galetuta, atunci este obligtoriu sa pregatesti ceva dulce, delicios cum este Briosa,

Ce ingrediente iti trebuie

1 ou

1 cana ulei

1 cana lapte

1 cana zahar

1 cana MURE sau AFINE, ce aveti si ce ati cules

2 cani faina

1 lingura de suc de lamaie,

1 lingrita praf copt

2 pliculete vanilie

1 lingurita esenta de rom

Cum se prepara

  • Amestecam intru-n bol laptele, uleiul, zaharul, lamaia, esenta de rom.
  • Adaugam oul, apoi faina si praful de copt.
  • Omogenizam si adagam mure. Pastram cateva deoparte.
  • Umplem hartiile de briose sau ce vase aveti speciale pentru briose, cam trei sferturi ,
  • Punem cateva mure deasupra si pliculetul de vanilie
  • apoi, le punem la cuptor pana se rumenesc usor


Delicioase pentru micul dejun, sau pentru pachetel in vacanta.



Galuste cu prune

Galuste cu prune

Reteta postata de Cristina  · 
Cristina     Deserturi   3.6k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

  • 300g cartofi
  • 2 linguri ulei (sau o lingurita cu varf unt netopit)
  • 1 ou
  • 200g faina
  • 500g prune mai mici.
  • pesmet
  • zahar, vanilie sau scortisoara

Cum se prepara

Cartofii se fierb cu coaja, se strecoara, se curata si se rad prin razatoarea cu gauri mici cat sunt fierbinti. Se amesteca intr-un castron uleiul sau untul, oul intreg si faina ca sa se formeze o coca mai vartoasa.


Se framanta putin ca sa se amestece bine, apoi se aduna sul mai gros, cam de 4-5cm diametru. Se taie sulul in 10-12 felii. Fiecare bucatica se intinde in palma cu putina faina pe palma sa nu se lipeasca, si se pune la mijloc o pruna din care s-a scos samburelele.


Se aduna aluatul in jur ca sa nu se vada pruna, se da prin faina si se pun pe o farfurie pana se termina toate galuestele. In acest timp se pun 2l de apa sa fiarba intr-o cratita, si se adauga o lingurita de sare. Cand apa clocoteste, se pun galustele una langa alta. Dupa un minut se misca putin in apa cu lingura, ca sa nu se prinda de fundul cratitei, se pune capacul si se lasa sa firba in clocote mici 20 de minute. Capacul se trage putin la o parte ca sa nu dea apa in foc.


Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei sau o lingura de unt si 2 linguri de pesmet, se rumeneste putin la foc mic. Cand galustele sunt fierte, se scot din apa, se pun in tigaia cu pesmetul adunat intr-o parte a tigaii. Se rostogolesc ca sa se unga peste tot, dar numai putin ca sa ajunga la toate.


Se trag la o parte care sunt gata si se trec altele prin pesmet, pana se termina. Se servesc calde pudrate cu zahar si vanilie sau scortisoara. Se servesc imediat. Daca trebuie sa mai astepte se tin pe un vas cu apa fierbinte acoperite.

Lasa un comentariu |