Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Salata cu  bulete de branza

Salata cu bulete de branza

Reteta postata de Marcela · 2.1k afisari
Pulpa de rata confiata cu pasat

Pulpa de rata confiata cu pasat

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Reteta postata de Irina · 3.6k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Felicia7

Salata cu bulete de branza

Buletele cu crusta crocanta din pesmet si interior moale si cremos pot fi un aperitiv cald sau rece delicios cu diferite sosuri (de iaurt sau de pasta de ardei copti cu usturoi) ori pot fi integrate in diferite salate.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 lamaie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 350 g de branza de capra
  • 100 g de parmesan
  • 3 andive
  • 1 avocado
  • 80 g de nuci sau nuci pecan
  • 3 fire de oregano proaspat
  • 2 frunze de menta
  • 300 g de branza Roquefort
  • 4 linguri de faina
  • 2 oua
  • 250 g de dovleac
  • 150 g pesmet japonez (panko) sau obisnuit
  • frunza de salata cresse.
  • 200 Pentru sos: g de capsune,
  • 70 g de coacaze rosii,
  • 1 lingura de zahar pudra,

Cum se prepara

Pasul 1: Pregatesc buletele de branza de capra. Amestec branza cu parmezanul ras si asezonez cu piper negru zdrobit si oregano tocat marunt. Pun doar un pic de sare, pentru ca parmezanul este sarat. Adaug 2 frunze de menta tocate si amestec totul pana obtin o pasta. Fac din ea mingiute (ca la chiftelute), pe care le las la frigider.

Pasul 2: Scot frunzele andivelor, le spal bine, apoi le usuc prin tamponare. Tai dovleacul in cuburi de 1cm, presar pe el zahar pudra si-l bag la cuptor la 190˚C, pe pergament, pana se rumeneste, dar ramane un pic al dente.

Pasul 3: Tai avocado in doua, scot samburele infigand in el un cutit, apoi curat de coaja si las in zeama de lamaie cateva minute. Tai avocado felii si-l asezonez cu ulei de masline, sare si zeama de lamaie.

Pasul 4: Scot de la frigider buletele de branza si le fac pané. Le dau prin faina, ou si pesmet japonez, apoi le prajesc in baie de ulei pana devin aurii. Le scot pe o hartie absorbanta.

Pasul 5: Pregatesc sosul. Pun in blender capsunele si coacazele, o lingura de zahar pudra si 3 linguri de ulei de masline, dau drumul la blender, iar sosul rezultat il strecor printr-o sita fina si-l asezonez cu piper.

Pasul 6: Pe platoul de servire, asez frunzele de andiva, pun bucati de branza Roquefort rupte in maini, adaug buletele calde cu branza de capra, dovleacul si decorez cu salata cresse sau frunze de apio. Deasupra presar nuci si sos rosu de fructe.

Un preparat sofiticat pentru musafiri si mese festive,

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii :

  • 4 Pentru marinare: pulpe de rata (aprox. 350g/ buc.)
  • 10 g de unt
  • 200 g de malai
  • 500 ml de lapte
  • 500 Pentru „pasat" (mamaliga cu lapte): ml de apa
  • 10 g de cimbru
  • 50 g de usturoi zdrobit
  • 500 g de zahar
  • 500 g de sare
  • Pentru confiere: untura de rata

Cum se prepara

1: Amesteca sarea, zaharul, cimbrul si usturoiul. Intr‑o tava pune 1/4 din compozitie ca pat pentru pulpe si restul peste ele. Lasa la marinat 12 ore. Apoi scoate pulpele, spala-le sub jet de apa si lasa-le la scurs.

2: Pune untura la incalzit doar cat sa se topeasca. Adauga pulpele de rata si lasa-le la „confiat” la limita punctului de fierbere (aprox. 95°C), timp de 5-6 ore.

3: Pune la fiert laptele cu apa. Cand incep sa fiarba, adauga treptat malaiul si un praf de sare, amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, toarn-o intr-o forma de chec unsa cu unt si acopera cu hartie de copt. Da-o la cuptor la 130°C pentru 3 ore.

4: Verificam daca rata este facuta scuturand usor osul pulpelor. Cand acesta are tendinta de a se desprinde, sunt gata.

5: Asaza „pasatul” pe o farfurie si pulpa de rata peste acesta.

Se serveste cald. Delicios preparat !!

Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Reteta postata de Irina  · 
Irina       Deserturi   3.6k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

Pentru aluat

  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100g unt
  • 100g stafide
  • 4-5 linguri rom
  • 50g nuci tocate marunt
  • coaja rasa de la lamaie

Pentru umplutura

  • 500 g brânză proaspătă de vaci
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingura coajă rasă de lămâie
  • 100 g unt
  • 1 lingura griş
  • 1 lingura făină
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 g stafide
  • 500 g făină albă
  • 3-4 linguri rom
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 ml lapte
  • 1 pachet mic drojdie de bere

Cum se prepara

Pasca se prepară dintr-un aluat de cozonac şi diverse umpluturi, în special umplutură de brânză dulce cu stafide. Pentru reuşita acesteia, bucă tăria trebuie să fie bine încălzită şi toate ingredientele să se păstreze la cald câteva ore înainte de folosire. Cuptorul se încălzeşte mai întâi la foc mic, pentru păstrarea unei temperaturi mai mari în bucătărie, apoi la foc mare pentru copt. Tava în care se va coace pasca se unge cu grăsime şi se tapetează cu hârtie de copt.


Se foloseşte făină albă de bună calitate, uscată şi păstrată în bucătăria încălzită cel puţin 3-4 ore, înainte de folosire. În acest timp se poate cerne de 2-3 ori. Drojdia de bere trebuie să fie proaspătă, în perioada de garanţie indicată pe ambalaj. Laptele se fierbe şi se lasă să se răcească până la călduţ, pe grătarul aragazului. Untul se freacă până se înmoaie sau se topeşte la cald, iar stafidele se spală, se curăţă şi se stropesc cu rom.


Se dizolvă drojdia de bere, o linguriţă rasă de zahăr şi un gălbenuş în 2-3 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează, apoi se amestecă cu 1-2 linguri făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se acoperă şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 5-10 minute. Între timp, zahărul se dizolvă în laptele căduţ şi se aromează cu zahărul vanilat, iar un albuş se bate spumă cu un praf de sare.


Maiaua crescută se amestecă cu restul de făină cernută, laptele călduţ, două gălbenuşuri, jumătate din untul topit şi albuşul bătut spumă cu sare. Se frământă energic până se desprinde de pe vas sau se mixează până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la crescut într-un loc cald, ferit de curent. Se lasă la dospit aproximativ 30 minute. Aluatul este bine crescut atunci când îşi dublează volumul.


Pentru a obţine un aluat foarte bun, cu o textură fină care să se desfacă fâşii, este bine să se mai frământe o dată. La aluatul crescut se adaugă coaja rasă de la o lămâie, stafidele macerate şi nuca tocată. Se frământă adăugându-se şi câte puţin unt, până se distribuie uniform stafidele şi nucile. Dacă aluatul se frământă o singură dată, atunci toate ingredientele se adaugă la primul frământat.


Se adaugă şi ultima parte de unt topit. Acum nu se mai frământă, ci se împătureşte, ridicând aluatul de la margine spre mijloc, bătând aluatul cu dosul mâinii până se încorporează tot untul. Se repetă această operaţie şi se roteşte vasul în care frământăm, astfel încât aluatul să se întindă în toate direcţiile. Se acoperă cu un şervet şi se lasă din nou la dospit într-un loc cald, ferit de curent. Aluatul va creşte mai repede, în doar 15-20 minute.


Între timp, separat, într-un alt castron se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă apoi coaja rasă de lămâie şi stafidele macerate în rom. Se amestecă uşor să nu se lase şi se pune deoparte. Brânza dulce se pasează şi se amestecă cu grişul, iar făina se amestecă cu praful de copt. vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă apoi coaja rasă de lămâie şi stafidele macerate în rom. Se amestecă uşor să nu se lase şi se pune deoparte. Brânza dulce se pasează şi se amestecă cu grişul, iar făina se amestecă cu praful de copt.


La crema de ou se adaugă brânza dulce, făina şi untul frecat spumă. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până se obţine o cremă omogenă. Aluatul crescut se împarte în două. Se întind apoi două foi rotunde după dimensiunea tăvii. Una din foi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, iar cealaltă foaie se lasă pe planşeta presărată cu puţină făină. Se lasă din nou la crescut, 10 minute.


Crema de brânză se toarnă în tavă, peste aluatul crescut. Se pune în strat uniform, având grijă să nu se apese pe aluatul crescut. Se acoperă cu cealaltă foaie şi se presează pe margini să se unească cele două foi. Se unge cu ou, se presară migdale şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 55-65 minute. Se lasă să se răcească, apoi se scoate din tavă şi se pudrează cu zahăr.

Lasa un comentariu |