Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Ciuperci cu usturoi si branză

Ciuperci cu usturoi si branză

Reteta postata de Lorena · 1.9k afisari
Specialitate frantuzeasca - Ceapa la cuptor

Specialitate frantuzeasca - Ceapa la cuptor

Reteta postata de Mary · 1.6k afisari
TRUFE DE CIOCOLATĂ NEAGRĂ CU AVOCADO

TRUFE DE CIOCOLATĂ NEAGRĂ CU AVOCADO

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Iulia

Ciuperci cu usturoi si branză

Ce ingrediente iti trebuie

  • 100 g branză (de preferat branză brie)
  • 1 lingura unt (sau ulei)
  • 2 caței de usturoi, tocați
  • 500 g ciuperci
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 cana de supa de legume (optional)

Cum se prepara

1. Încălziți untul (sau uleiul) într-o tigaie la foc mediu, adăugați ciupercile și gătiți până când acestea sunt fragede și incep sa lase suc, aproximativ 10-15 minute.


2. Adăugați usturoiul și gatiți aproximativ 1 minut.


3. Adăugați branza si supa de legume și gătiți până când branza s-a topit, dupa care se condimentează cu sare și piper după gust.

Specialitate frantuzeasca - Ceapa la cuptor

Ceapa bine rumenita se poate folosi la orice mancare, dar, francezii o utilizeaza la toate sosurile si supele cu cascaval. Este usor de preparat. La noi, ceapa prajita este delicioasa deasupra fasolei frecate, o minunatie !

Ce ingrediente iti trebuie

  • 800 gr ceapa
  • 3-4 linguri ulei
  • sare,
  • piper negru,
  •  chili,,
  • oregano,

Cum se prepara

  • Se incinge cuptorul la 200C.
  • Intr-o cratita larga se pune uleiul, ceapa taiata pestisori sau solzisori si se presara sare. Se amesteca sa se desfaca inelele de ceapa.
  • * cantitatea de ceapa pe care o gatiti nu e foarte importanta; important e sa aveti la inceput un strat generos de ceapa in cratita, fiindca daca e putina raportata la dimensiunea cratitei se va arde; deci daca pregatiti o cantitate mai mica de ceapa, folositi o cratita mai mica
  • Pana se incinge cuptorul se pune cratita pe foc si se caleste (cam 5 minute), doar pana ceapa pierde putin din volum si se aseaza mai bine in cratita.
  • Se acopera cratita cu capac sau folie (sa fie cat mai etansa) si se baga la cuptor. Se lasa acolo cam 1 ora si 15 minute, amestecandu-se dupa 25-30 minute de la introducere. Dupa amestecare aveti grija sa nivelati stratul de ceapa ca sa fie egal si sa nu se arda pe margini.
  • important e sa lasati ceapa pana devine galben-pal asa cum se vede in poza si sa o gustati; la un moment dat daca trageti cu ochul in cratita, ceapa va parea doar fiarta, e ok asa, ea se face in propriul suc; dupa un timp va incepe sa isi schimbe usor culoarea si sa se caleasca; scoateti ceapa doar cand e asa moale incat simtiti ca aproape se dizolva in gura; de asemenea e important sa amestecati cam la 25 minute de la introducere ca sa vedeti cum se comporta, sa fie strat egal in cratita,
  • Puteti scoate acum ceapa din cuptor sau o puteti lasa mai mult sa se caramelizeze, in functie de ce vreti sa faceti mai departe cu ea. Daca vreti sa faceti sos spaniol sau pasta de ceapa, puteti sa o caramelizati mai mult. Pentru a o carameliza, scoateti capacul si o mai lasati la 200C, inca 15 minute, amestecand de 2-3 ori in acest timp. Va opriti cand are culoarea dorita, cam ca cea a cognacului.
  • Dupa ce o scoateti din cuptor ceapa se poate condimenta. De data asta am pus sare dupa gust, am rasnit mult piper negru, 1/4 lingurita fulgi de chili si 1 lingurita cu varf oregano.
TRUFE DE CIOCOLATĂ NEAGRĂ CU AVOCADO

TRUFE DE CIOCOLATĂ NEAGRĂ CU AVOCADO

Reteta postata de Alexandra Anda  · 
Alexandra Anda   Deserturi   2.1k afisari

Trufe de ciocolată neagră cu avocado este un desertul delicios si sanatos. Se prepara rapid si este ideal cand aveti musafiri.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 linguri pudra de cacao
  •  1 praf sare
  •  1/2 lingurita esenta de vanilie
  •  1 avocado copt
  •  170 g ciocolata amaruie

Cum se prepara

Trufe de ciocolată neagră cu avocado: desertul care nu numai că nu îngrașă, ci dimpotrivă – te ajută să slăbești! Învaţă să prepari chiar tu nişte trufe de ciocolată neagră cu un ingredient surpriză, care le va face mai sănătoase şi dietetice: avocado.

Lasa un comentariu |