Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Salata cu bulgur si branza halloumi pe gratar

Salata cu bulgur si branza halloumi pe gratar

Reteta postata de Marcela · 1.9k afisari
Peste invelit in varza dulce si spanac

Peste invelit in varza dulce si spanac

Reteta postata de Marcela · 2.2k afisari
Papanasi de românaș  !!

Papanasi de românaș !!

Reteta postata de Marcela · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Claudia_1

Salata cu bulgur si branza halloumi pe gratar

O salata fresh, usor de preparat si foarte gustoasa,

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 portii,
  • 1 legatura de marar verde
  • 300 ml apa
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 lingura mica de otet (sau zeama de lamaie)
  • 5 lingurite cu ulei de masline
  • 70 g mazare (optional)
  • 450 g branza halloumi
  • 1 cub de concentrat de legume
  • 1 legatura de ridichi (cu tot cu frunze)
  • jumatate de legatura de tarhon verde
  • 150 g bulgur
  • piper negru, sare de mare

Cum se prepara

Pasul 1: Pune bulgurul intr-un vas putin adanc si rumeneste-l, fara sa-l arzi, 7-10 minute, doar pana capata culoarea si mirosul de paine usor prajita.

Pasul 2: Da deoparte si adauga cubul de legume dizolvat in apa fierbinte. Amesteca bine, acopera si lasa sa se umfle bulgurul.

Pasul 3: Taie cepele verzi, dar nu marunt, si prajeşte-le uşor intr-o lingurita de ulei de masline incins. Taie felii subtiri ridichile, iar frunzele taie-le potrivit impreuna cu mararul si tarhonul.

Pasul 4: Taie branza halloumi in patru felii, stropeste-le cu o lingurita cu ulei de masline si presara putin piper negru macinat proaspat. Pune feliile pe gratarul incins cate 1-2 minute pe fiecare parte.

Pasul 5: Intr-un castron, amesteca boabele de mazare (optional) cu ridichile, frunzele verzi, otetul, uleiul de masline ramas, sare si piper macinat dupa gust. Adauga tulpinile de ceapa, bulgurul (bine scurs de zeama daca nu a absorbit tot lichidul) si serveste salata cu feliile de halloumi pe gratar.

Ce ingrediente iti trebuie

2 portii,

  • 800 g file de peste, pastravi, macrou, salau, sau ce peste aveti si va place,
  • sare, piper
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 2 frunze de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu bulion
  • zeama de lamaie
  • 5 rosii coapte
  • 2 bucati pastarnac
  • 4 frunze de varza alba
  • 5 frunze de busuioc
  • 250 g spanac proaspat
  • 3 linguri cu ulei de masline

Cum se prepara

Pasul 1: Spala bucatile de pastarnac, cu tot cu coaja, si pune-le la fiert pentru 40 de minute.

Pasul 2: Scurge de apa, taie-le in jumatate si rumeneste-le in uleiul incins.

Pasul 3: Pentru sos, incinge uleiul si soteaza usturoiul maruntit, adauga bulionul si dupa 30 de secunde pune patru rosii date pe razatoare, dafin, sare si piper. Lasa pe foc cateva minute, apoi pune zaharul si amesteca. Da deoparte sosul.

Pasul 4: Scoate eventualele oase si pielea de pe bucatile de peste. Asezoneaza cu sare si piper si uneste bucatile de file.

Pasul 5: Pune apa cu sare pe foc si fierbe pentru 5-6 minute frunzele de varza, iar dupa ce s-au inmuiat pune-le in apa rece. La final, decupeaza-le nervurile. In aceeasi apa blanseaza frunzele de spanac pentru 30 de secunde, pune-le apoi in apa rece si scurge foarte, foarte bine. Asezoneaza-le cu sare, piper si zeama de lamaie.

Pasul 6: Pregateste un pat din foile de varza, pune deasupra spanacul, pestele si ruleaza strans. Stropeste cu ulei de masline, presara cimbru si da la cuptorul incalzit, la 190 de grade Celsius pentru 12 minute.

Pasul 7: Scoate rulourile de peste din cuptor, taie-le felii si asaza-le pe farfurii. Pune sosul de rosii strecurat, pentru a fi mai fin, bucatile rumenite de pastarnac si felii de rosie.

Pasul 8: Stropeste cu ulei de masline si serveste.

Papanasi de românaș !!

Papanasi de românaș !!

Reteta postata de Marcela  · 
Marcela   Deserturi   2.1k afisari

O bunatate de panasi puteti gati si acasa, in stil romanesc, cu smantana si dulceata din belsug. Este usor, nu este costisitor si sunt mult mai sanatoasi si gustosi. Un deliciu pentru orice ocazie.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 500 gr branza de vaci proaspata (foarte bine scursa, sa aiba bulgarasi)
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 esenta vanilie
  • 200 gr faina
  • smantana
  • dulceata
  • Bucati: 10

Cum se prepara

  • Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina.

  • Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!

  • *daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.

  • Se pune intr-o tiagie adanca mult ulei la incins
  • .
  • Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului.Se strapungebila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.

  • Dati focul la mediu sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
  • Serviti papanasii cu smantana si dulceata. Cu dulceata de fructe de padure este delicioasa. Se poate servi si cu fructe proaspete.
  • Un deliciu

Lasa un comentariu |