Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Dovleac copt cu castane

Dovleac copt cu castane

Reteta postata de Mirela · 2.1k afisari
Cotlet de porc cu portocala si fasole verde

Cotlet de porc cu portocala si fasole verde

Reteta postata de Marcela · 2.0k afisari
Mere umplute cu fructe si nuci cu sos de vanilie

Mere umplute cu fructe si nuci cu sos de vanilie

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Soffia

Toamna este sezonul castanelor si al dovleacului, iar, un preparat cu aceste ingrediente este ideal pentru familie si mai ales pentru copii, este natural si sanatos

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 600 g de dovleac placintar
  • 380 g de castane la cutie
  • 150 g de zahar pudra
  • 7 fire de ceapa verde sau esalota
  • 3 fire de rozmarin
  • 150 g de zahar
  • scortisoara
  • coaja de lime si portocala

Cum se prepara

Pasul 1: Curat interiorul dovleacului de seminte si-l tai in felii pe lung (barcuta). Le asez intr-o tava pe fundul careia am pus hartie de copt. Presar, printr-o sita fina, zahar pudra peste dovleac, care se va carameliza. Pun si un pic de praf de scortisoara. Dau tava la cuptorul preincalzit la 180˚C timp de aproximativ 50 de minute, pana se inmoaie si se rumeneste frumos.

Pasul 2: Prepar sosul. Tai ceapa (daca folosesc ceapa verde, folosesc partea verde, daca e esalota, o toc pur si simplu) si o pun in apa rece. intr-o craticioara, topesc zaharul pana prinde o culoare aurie, adaug 6 linguri de apa sau zeama de portocale, un fir de rozmarin, jumatate de baton de scortisoara si coaja rasa de lime verde. Cind se incheaga sosul, pun si ceapa si las totul la fiert cam 30 de minute. Adaug apoi castanele din conserva (gata pregatite). Amestec incet, las inca 5 minute si iau de pe foc.

Pasul 3: Pe un platou, asez feliile de dovleac si torn tot sosul deasupra. Decorez cu fire de rozmarin si, chiar inainte de servire, presar un pic de piper negru proaspat macinat si, optional, torn cativa stropi de ulei de masline peste dovleac.

Portocalele aduc in casele noastre un pic din stralucirea si caldura soarelui, in miezul iernii. Gatite, aceste fructe parfumate dau culoare, aciditate si aroma multor feluri de mancare, fie ele dulci sau sarate. un preparat delicios.

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 2 felii de cotlet de porc
  • sare, piper proaspat macinat
  • otet de vin alb
  • ulei de masline,
  • 1 ceapa esalota tocata marunt
  • 130 g de fasole verde subtire congelata
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1/2 portocala-suc
  • 1 portocala
  • 1 mana de frunze de valeriana

Cum se prepara

Pasul 1: Condimenteaza feliile de cotlet cu sare si piper, apoi tapeteaza-le cu putina faina. Prajeste-le la foc mediu pana devin aurii.

Pasul 2: Stoarce o jumatate de portocala suculenta peste feliile de cotlet prajite, adauga esalota si mai lasa la foc mic aproximativ 10 minute.

Pasul 3: Intre timp, pune fasolea verde la fiert, in apa cu sare. Las-o 3 minute dupa ce incepe apa sa fiarba.

Pasul 4: Curata coaja cu un cutit bine ascutit. Taie apoi feliile de portocala printre membrane, astfel incat feliile rezultate sa fie fara pielita.

Pasul 5: Peste cotletul de porc, pune fasolea verde, feliile de portocala si frunzulitele de rozmarin. Mai lasa un minut, la foc mic.

Pasul 6: Acest preparat merge de minune cu o salata de valeriana stropita cu ulei de masline si otet de vin alb.

Mere umplute cu fructe si nuci cu sos de vanilie

Un desert de toamna excelent pentru familie si musafiri,

Ce ingrediente iti trebuie

pentru 4 Portii :

  • praf de anason
  • frunze de menta
  • 2 cepe esalota
  • mix de fructe uscate (papaya, caise, stafide)
  • 2 fire de cimbru
  • 3 fire de busuioc
  • 3 fire de menta
  • 150 g miez de nuca
  • piper negru zdrobit
  • 4 mere mari
  • 1 lamaie
  • 1 l de lapte
  • 7 oua
  • 20 g zahar vanilat
  • 120 g zahar tos
  • 10 ml esenta de vanilie
  • fructe rosii (pot fi si congelate – mure, zmeura, capsune)

Cum se prepara

  • Intai pun mixul de fructe uscate in apa calda aproape o ora si jumatate, sa se inmoaie. Daca ma grabesc, pot folosi fructe coapte uscate la pachet (smochine, curmale, stafide, caise). Topesc in tigaie 60g unt, toc ceapa esalota marunt, o sotez pana e transparenta, adaug fructele uscate si le sotez. Toc marunt busuioc, menta, cimbru, le pun in tigaie cu un varf de lingurita de praf de anason si amestec bine. Scot compozitia si o las la racit. Maruntesc miezul de nuci si il incorporez in compozitie. Eu prefer nucile noi, fara pielita. Asezonez cu un pic de sare si piper negru zdrobit.

  • 2: Spal merele si le tai pe fund 1 cm, cat sa poata sta in pozitie verticala. Scot mai mult de jumatate din miez cu o lingurita, pe care-l amestec in compozitie. Folosind amestecul de fructe uscate si sotate, nuci si miez de mar, umplu bine, cu varf, merele, astfel incat zeama care se va forma sa ramana in interiorul merelor. Le pun intr-o tava cu hartie de pergament si putin unt si le dau la cuptor, la 170°C


    3: Prepar sosul de vanilie. Pun la foc laptele, zaharul, esentele si zaharul vanilat. Cand incep sa fiarba, adaug galbenusurile si amestec continuu la foc mic, pana ce compozitia se ingroasa. Iau de pe foc si las un pic la racit.


    4: Pun pe platoul de servit sosul de vanilie, merele umplute si decorez cu frunzulite de menta si fructele de padure preferate. Se serveste cald, insotit de vin dulce de desert.

    Lasa un comentariu |