Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Aperitiv cu bacon si cartofi

Aperitiv cu bacon si cartofi

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Pizza cu vinete si bacon

Pizza cu vinete si bacon

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Prajitura cu dovleac si nuci

Prajitura cu dovleac si nuci

Reteta postata de Mirela · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Ionutz

Aperitiv cu bacon si cartofi

Usor de preparat, sanatos si gustos, ideal pentru mesele festive.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 cartofi mari
  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • 150 g bacon feliat subtire
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara


Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem mai grosier.


Punem ulei la incins si prajim cartofii, intorcandu-i usor pe toate partile.


Ii scoatem apoi pe prosoape absorbante și ii lasam sa se raceasca usor.


Intr-o alta tigaie incapatoare, unsa putin cu ulei, asezam feliile de bacon, pe care le impletim pe toata suprafata tigaii.


Punem tigaia pe foc mediu si lasam baconul sa se rumeneasca usor, pentru cateva minute


Asezam cartofii peste bacon si turnam peste ei ouale bine amestecate, cu sare si piper.


Punem un capac deasupra tigaii, si lasam tortilla sa se prepare pana cand ouale se incheaga si la suprafata.


Cu o paleta, desfacem usor marginile omletei, apoi inclinam tigaia si lasam omleta sa alunece pe un platou cu diametrul mai mare decat al tigaii.


Asezam apoi tigaia peste omleta si rasturnam omleta in ea, introducand o mana sub platou, iar cu cealalta mana tinem tigaia.


Punem din nou tigaia pe foc pentru 1 minut, sa se rumeneasca omleta si pe cealalta parte.


Servim omleta spaniola cu legume proaspete, branza, iaurt, sau dupa preferintele fiecaruia.

Este delicioasa !!

O reteta ideala pentru o pizza cand aveti musafiri. Este giustoasa si numai cu produse naturale.

Ce ingrediente iti trebuie

 4 Portii

  • 1 pachet de aluat de pizza (385g)
  • 100 g de bacon taiat cubulete
  • 1 borcan de sos de rosii cu ciuperci de padure Panzani
  • 1 vanata
  • 100 g de parmezan
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de capere in otet
  • cateva frunze de busuioc
  • 1 lingura de masline negre fara samburi

Cum se prepara

1: Taie vanata felii, unge-le cu un pic de ulei si rumeneste-le intr-o tigaie grill.

2: Deruleaza aluatul de pizza intr-o tava pentru cuptor, pastrand sub ea hartia de copt din pachet (daca exista).

3: Intinde sosul de rosii si asaza deasupra feliile de vinete. Peste ele imprastie bucatile de bacon, caperele si maslinele, cat mai uniform.

4: Taie si pastreaza cateva aschii de parmezan. Da restul pe razatoare si presara peste pizza.

5: Coace pizza timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C (treapta 6/7).

6: Scoate-o din cuptor, presara deasupra aschiile de parmezan, frunze de busuioc si cateva picaturi de ulei de masline.

7: Se serveste calda, este foarte gustoasa.

Prajitura cu dovleac si nuci

Este un desert de toamna, gustos si adorat de copii mai ales ca nu dureaza mult pregatirea lui si la un pret mic, fata de produsele din comert,

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 1 pachet de foietaj
  • 100 g de pesmet
  • 300 g zahar
  • 250 g de miez de nuca
  • zahar pudra pentru decor
  • 3 kg de dovleac
  • 150 g de unt
  • 5 g de scortisoara
  • 1 ou

Cum se prepara

Pasul 1: Dau pe razatoarea mare dovleacul. Pun pe foc o oala in care bag untul, iar dupa ce s-a topit, adaug dovleacul ras, scortisoara si zaharul. Amestec foarte bine si las 25 de minute, la foc potrivit. Iau de pe foc, adaug pesmetul si miezul de nuca si las la racit.

Pasul 2: Peste o forma rotunda de tarta sau placinta, pe care o ung cu unt, pun foietaj (nu foarte subtire). Apas un pic cu degetele, ca sa ia forma recipientului, si intep cu furculita in 3-4 locuri. Las la cuptor, la 180˚C, 10 minute. Scot tava, o las la racit, pun compozitia de dovleac cu nuca si astern deasupra o alta foaie de aluat. Ung foietajul cu ou si mai bag vasul la cuptor inca 35-40 de minute, la 175˚C.

Pasul 3: Scot de la cuptor, las la racit, apoi pudrez foietajul cu scortisoara si zahar pudra prin sita. Se taie cu atentie, ca pe tort sau scotand „cuiburi” rotunde.

Lasa un comentariu |