Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Micul dejun de duminica- Omleta greceasca umpluta cu crema de telemea , ananas si maghiran

Micul dejun de duminica- Omleta greceasca umpluta cu crema de telemea , ananas si maghiran

Reteta postata de Mary · 1.9k afisari
Ciulama de gaina, rata sau gasca

Ciulama de gaina, rata sau gasca

Reteta postata de AncaEnache · 3.9k afisari
Desert englezesc cu capsuni

Desert englezesc cu capsuni

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Capsunica

Micul dejun de duminica- Omleta greceasca umpluta cu crema de telemea , ananas si maghiran

Ce poate fi mai indicat pentru micul dejun, decat omleta ?? toata lumea stie sa faca o omleta, dar sa faci una cu stil este ceva deosebit. Omleta

Ce ingrediente iti trebuie

Omlete

  • 1 lingura ulei masline
  • 3 oua
  • 2 lingurite rase faina (cca 5-6 gr)
  • 1 lingura apa sau lapte
  • sare
  • 2 lingurite ulei
  • Crema de telemea
  • 80 gr iaurt grecesc
  • 40 gr telemea sau feta 
  • 2 ardei iuti murati (sau 1 ardei semi-iute bulgaresc)
  • 1/2 ceapa ceapa rosie mica, tocata marunt
  • piper negru

Umplutura

  • 2 lingurite maghiran
  • 2 maini verdeturi spanac sau rucola
  • 1 avocado
  • 8 frunze menta

Decor

  • fulgi de chili
  • seminte de susan
  • maghiran
  • 1 lingura ulei masline

Portii: 2

Cum se prepara

  • Se freaca telemeaua sa nu mai fie bulgarasi si se adauga iaurtul. Se freaca bine ca sa devina cat mai cremos amestecul. Se adauga ardeii si ceapa tocate marunt. Se condimenteaza cu piper negru.
  • Avocado se taie cubulete. Se presara cu putina sare. Se toaca menta fin.
  • Se bat bine ouale cu putina sare. Se adauga faina si apa/laptele si se bate iar pana nu mai vedeti faina sau cocoloase. Se pune amestecul intr-o cana gradata. Ar trebui sa aveti cam 160 ml. Compozitia nu e groasa, ca cea de clatite, nici nu se vede ca s-a adaugat faina.
  • Se incinge o tigaie antiaderenta. Se unge cu putin ulei (cam 1 lingurita), ca atunci cand faceti clatite.
  • Se toarna jumatate din amestecul de omleta in tigaie si se misca tigaia circular, ca la clatite. Veti vedea ca omleta se coaguleaza imediat. In caz ca scapati prea mult amestec in tigaie, nu-i problema, inclinati tigaia si cu o lingura scoateti excesul de deasupra si-l puneti inapoi in cana gradata. Ideea e sa faceti omleta subtire ca o clatita, altfel va fi greu de intors. Se coace scurt, cam 30 secunde. Se intoarce omleta (cel mai usor o intoarceti cu mana, dupa ce desprindeti usor marginile cu un cutit bont) si se mai lasa 10 secunde pe partea a doua.

  • Se muta omleta pe o farfurie (eu am pus servetel dedesubt) cu prima parte coapta (partea mai frumoasa) in jos.
  • culoarea omletei depinde de calitatea si sursa oualor; omeltele mele sunt facute cu oua de la tara
  • Se repeta cu urmatoarea omleta.
  • Se unge fiecare omleta cu jumatate din crema de telemea.
  • Se presara pe ea 1 lingurita de maghiran.
  • Se presara jumatate din menta tocata. Daca nu va place menta, poate fi inlocuita cu patrunjel sau marar.
  • Se pune jumatate de avocado cubulete pe un capat al omletei. Se pun deasupra verdeturi (cat mai multe intra, dar sa puteti totusi rula omleta fara sa se rupa).
  • Picurati peste verdeturi 1/2 lingura ulei. Rulati omleta strans. Daca o serviti imediat o taiati in doua pe diagonala. Daca o luati la pachet o lasati intreaga.
  • Ungeti omleta cu putin ulei. Presarati cu fulgi de chili, inca putin maghiran si seminte de susan.
  • Serviti imediat sau la temperatura camerei. Se poate impacheta si lua la pachet.
  • Delicios , economic si apetisant !


Ciulama de gaina, rata sau gasca

Ce ingrediente iti trebuie

  • 300 g carne fiarta in supa
  • 20 g faina (o lingurita cu varf)
  • 30 g unt
  • 500-600 ml supa in care a fiert carnea cu zarzavat
  • 100 g smantana groasa
  • 1 legatura patrunjel

Cum se prepara

Faina se infierbinta 2 minute cu untul, fara sa se rumeneasca, se stinge cu supa adaugata in doua randuri amestecand de fiecare data pana se desfac toate cocoloasele formate, numai pe urma se pune alt lichid.


Se pune carnea fiarta bucati. Sosul sa aibe consistenta unei smantani mai subtiri. Cand este gata se trage la o parte si se pune smantana batuta cu o lingura de apa rece. Se pune si patrunjel tocat.


Jumatate din supa se poate inlocui cu lapte. Ciulamaua cand este gata, fara sa mai fiarba, se poate acri cu zeama de lamaie dupa gust si atunci se poate servi cu garnitura de orez, paste, cartofi, sau cu galueste.

Desert englezesc cu capsuni

Desert cu căpșuni – inventat de englezi, care a câștigat o popularitate extraordinară în ultimii ani. Motivele sunt multe: se face fără coacere, e extrem de gustos, are arome diferite și… e foarte ușor de preparat.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 350 g căpșuni proaspete
  •  5 lingurițe zahăr tos
  •  zahăr pudră
  •  250 ml smântână dulce/pentru frișcă
  •  150 g biscuiți/pișcoturi
  •  200 g mascarpone
  •  2 linguri miere
  •  1 esență de vanilie
  •  1 esență de rom
  • frunze de menta sau busuioc pentru ornat
  •  zeama de la jumătate de lămâie

Cum se prepara

Pisează 100 g căpșuni cu 2 lingurițe de zahăr. Lasă deoparte.

Bate smântâna dulce până obții frișca de o consistență tare.

Încorporează niște zahăr pudră (pui în funcție de cât de dulce vrei tu să fie rezultatul).


Bate crema de mascarpone cu esențele, mierea și zeama de la jumătate de lămâie. Bate căpșunile pisate cu jumătate din cantitatea de frișcă.

Căpșunile rămase întregi taie-le în felii egale.

Ia un vas mare rotund, înalt sau vase mai mici, pentru porții individuale , se aseaza totul dupa cum va place.

Un strat de biscuiți sfărâmați/pișcoturi, unul de frișcă, unul de cremă de căpșuni, unul de fructe, unul de mascarpone și tot așa până termini ingredientele.

Se poate mânca imediat, dar cel mai indicat este să îl dai la frigider cel puțin o oră.

Este delicios !

Lasa un comentariu |