Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Dovleac copt cu castane

Dovleac copt cu castane

Reteta postata de Mirela · 2.1k afisari
DAL CU LEGUME

DAL CU LEGUME

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
Negresa cu banane- reteta de post

Negresa cu banane- reteta de post

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Felicia7

Toamna este sezonul castanelor si al dovleacului, iar, un preparat cu aceste ingrediente este ideal pentru familie si mai ales pentru copii, este natural si sanatos

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 600 g de dovleac placintar
  • 380 g de castane la cutie
  • 150 g de zahar pudra
  • 7 fire de ceapa verde sau esalota
  • 3 fire de rozmarin
  • 150 g de zahar
  • scortisoara
  • coaja de lime si portocala

Cum se prepara

Pasul 1: Curat interiorul dovleacului de seminte si-l tai in felii pe lung (barcuta). Le asez intr-o tava pe fundul careia am pus hartie de copt. Presar, printr-o sita fina, zahar pudra peste dovleac, care se va carameliza. Pun si un pic de praf de scortisoara. Dau tava la cuptorul preincalzit la 180˚C timp de aproximativ 50 de minute, pana se inmoaie si se rumeneste frumos.

Pasul 2: Prepar sosul. Tai ceapa (daca folosesc ceapa verde, folosesc partea verde, daca e esalota, o toc pur si simplu) si o pun in apa rece. intr-o craticioara, topesc zaharul pana prinde o culoare aurie, adaug 6 linguri de apa sau zeama de portocale, un fir de rozmarin, jumatate de baton de scortisoara si coaja rasa de lime verde. Cind se incheaga sosul, pun si ceapa si las totul la fiert cam 30 de minute. Adaug apoi castanele din conserva (gata pregatite). Amestec incet, las inca 5 minute si iau de pe foc.

Pasul 3: Pe un platou, asez feliile de dovleac si torn tot sosul deasupra. Decorez cu fire de rozmarin si, chiar inainte de servire, presar un pic de piper negru proaspat macinat si, optional, torn cativa stropi de ulei de masline peste dovleac.

DAL CU LEGUME

Dal este denumirea pe care lintea a primit-o in India, dar si numele generic pentru orice preparat care contine linte. Prepar o reteta rapida de inspiratie indiana, cu linte galbena, pe care, la nevoie, o poti inlocui si cu alte tipuri de linte. Folosesc lintea deoarece este un aliment sanatos . Consumul regulat de linte ajuta la o mai buna functionare a digestiei, dar si a organelor si muschilor, datorita continutului ridicat de proteine si aminoacizi. Uite care sunt principalele beneficii: Poate creste nivelul de energie: lipsa de fier este o cauza a oboselii; fierul este esential in procesul care ajuta celulele rosii sa se oxigeneze; deoarece lintea rosie este o sursa buna de fier, poate preveni aparitia letargiei; Scade riscul de a suferi de boli de inima: lintea rosie este o sursa buna de acid folic si magneziu, substante nutritive care contribuie la reducerea riscului de aparitie a bolilor de inima; Previne imbatranirea prematura: lintea rosie este bogata in antioxidanti

Ce ingrediente iti trebuie

ingrediente (pentru 4 portii):

 

  • 1 cana linte
  • 1 litru apa
  • 1 ceapa (sau praz)
  • 1 morcov dat prin razatoare
  • 1 ardei rosu iute
  • 1 bucata ghimbir
  • ½ lingurita curcuma
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 legatura de marar 
  • sare
  • cateva linguri de ulei de masline

Cum se prepara

Lintea se spala bine si se pune 15 minute la fiert, impreuna cu morcovul, ardeiul iute, sarea si curcuma. Ceapa si restul condimentelor se prajesc usor in cateva linguri de ulei, dupa care se vor adauga in vasul in care a fiert lintea si se va lasa totul pe foc, sa fiarba, inca 3-4 minute. La final, inainte de a opri focul, se adauga mararul tocat.

Preparatul poate fi consumat 10 minute mai tarziu, dupa ce a stat acoperit cu un capac.

Negresa cu banane- reteta de post

Reteta de negresa cu banane se pregateste rapid si este delicioasa. Negresa cu banane contine ingrediente vegetale, deci este potrivita in perioada postului

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 banana mare (150 g, fara coaja)
  • 100 ml lapte de cocos
  • 20 g unt de cacao
  • 30 g pudra de roscove (karob)
  • 50 g zahar de cocos
  • 8 linguri aquafaba
  • 50 g faina de migdale
  • 80 g faina integrala de grau
  • ¼ lingurita scortisoara
  • 5 g praf de copt
  • ½ lingurita esenta de rom
  • 30 g miez de nuca
  • un praf de sare

Cum se prepara

Pentru a pregati aceasta reteta de negresa cu banane, incepe prin a incalzi (intr-o cratita) laptele de cocos, adauga apoi deasupra untul de cacao, pudra de roscove si zaharul de cocos, amestecand pana zaharul se dizolva si obtii un sos de ciocolata omogen.

Intr-un blender vertical, mixeaza fin migdalele, pana obtii cantitatea necesara de faina de midgale.

Preincalzeste cuptorul la 200o C.

Paseaza bine banana, intr-un bol incapator, apoi toarna deasupra ei ingredientele lichide (aquafaba, esenta de rom si sosul de ciocolata) si cerne deasupra ingredientele uscate (faina integrala de grau, faina de migdale, scortisoara, praful de copt si putina sare).

Toaca miezul de nuca in bucati cat de mici vrei, adauga-l in compozitia de negresa cu banane, amesteca pana o omogenizezi, apoi toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coace negresa cu banane la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasa prajitura sa se raceasca pe un gratar, scoate-o din tava si taie-o in cuburi, romburi sau felii, dupa preferinte.


Observatii reteta Negresa cu banane

Ingredientele din aceasta reteta de negresa cu banane sunt suficiente pentru o forma rotunda cu diametrul de 20 cm sau una patrata, de 20x20cm.

Poti inlocui aquafaba din reteta cu 2 linguri de seminte de in lasate la inmuiat in 6 linguri de apa sau 2 linguri de agar agar lasate la inmuiat in 4 linguri de apa.

Lasa un comentariu |