Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Deliciul toamnei- Salata de telina cu nuca

Deliciul toamnei- Salata de telina cu nuca

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.4k afisari
Friptura cu crema de unt cu ansoa, tarhon si masline

Friptura cu crema de unt cu ansoa, tarhon si masline

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.1k afisari
Negresa cu banane- reteta de post

Negresa cu banane- reteta de post

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Cristina

Deliciul toamnei- Salata de telina cu nuca

Toamna este ideal sa preparam salate din legumele proaspete, dar, si restul anului, deoarece se gasesc din belsug in magazine . Salata de telina este un izvor de sanatate, contine multe vitamine necesare organismului. Este delicioasa si gustoasa.

Ce ingrediente iti trebuie

200 gr telina radacina (cantarita dupa curatare)

2-3 linguri de maioneza

5 fire patrunjel

1 fir mic tarhon

1 manunchi ceapa verde (chives)

1 castravecior murat (in otet)

1 lingura capere (in otet)

1 lingurita hrean din borcan (optional)

sare, piper negru

Cum se prepara

Se prepara maioneza dupa reteta de aici. La final luati separat cele 2-3 linguri de maioneza cerute de reteta si adaugati in ea 2-3 linguri din lichidul de pe castraveciorii murati si/sau capere. Atentie, adaugati treptat si gustati fiindca unele muraturi contin mai mult otet si nu e de dorit sa iasa prea otetoasa maioneza. Adaugati doar cat sa aiba un gust picant placut iar maioneza sa aiba consistenta unei smantani.

Tocati cubulete castraveciorul si stoarceti-l de lichid. Daca caperele sunt mari le puteti toca si pe ele. Tocati fin verdeturile (ceapa verde, tarhonul si patrunjelul).


Adaugati toate ingredientele pregatite la pasul 2 in maioneza si omogenizati.

Daca doriti, puteti adauga treptat si putin hrean din borcan. Adaugati hreanul treptat, gustand mereu, fiindca taria lui difera. Hreanul se adauga daca serviti salata alaturi de o friptura de porc, sunca fiarta sau somon la cuptor. Condimentati maioneza cu sare si piper negru.


Telina se da pe razatoarea mare.

Dati telina pe razatoare doar dupa ce e gata maioneza, altfel se va oxida. Turnati maioneza peste telina si amestecati.

Se pastreaza la frigider. Dregeti de sare.


un deliciu al toamnei !

O FRIPTURA DELICIOASA , mai ales cand aveti musafiri !!

Ce ingrediente iti trebuie

pentru 4 Portii :

  • 600 gr antricoate marinate
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa salota
  • 75 g masline verzi
  • 25 g patrunjel
  • 10 g tarhon
  • 1 cutie mica de ansoa
  • 250 g unt
  • sare

Cum se prepara

  • Toaca marunt maslinele, fileurile de ansoa, tarhonul, ceapa, usturoiul si patrunjelul.
  • Pune-le intr-un bol, presara sare si piper, adauga untul (la temperatura camerei) si amesteca bine.


    2: Ruleaza amestecul in hartie de copt si lasa-l sa se intareasca cateva ore in frigider. Cantitatea este suficienta pentru 10 portii, astfel ca poti congela ce-ti ramane.


    3: Scoate carnea din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a o prepara.


    4: Frige carnea pe gratarul uns cu ulei.


    5: Cand e gata, las-o sa se odihneasca cateva minute.


    6: Serveste-o cu crema de unt si salata verde.

    DELICIOASA !!

    Negresa cu banane- reteta de post

    Reteta de negresa cu banane se pregateste rapid si este delicioasa. Negresa cu banane contine ingrediente vegetale, deci este potrivita in perioada postului

    Ce ingrediente iti trebuie

    • 1 banana mare (150 g, fara coaja)
    • 100 ml lapte de cocos
    • 20 g unt de cacao
    • 30 g pudra de roscove (karob)
    • 50 g zahar de cocos
    • 8 linguri aquafaba
    • 50 g faina de migdale
    • 80 g faina integrala de grau
    • ¼ lingurita scortisoara
    • 5 g praf de copt
    • ½ lingurita esenta de rom
    • 30 g miez de nuca
    • un praf de sare

    Cum se prepara

    Pentru a pregati aceasta reteta de negresa cu banane, incepe prin a incalzi (intr-o cratita) laptele de cocos, adauga apoi deasupra untul de cacao, pudra de roscove si zaharul de cocos, amestecand pana zaharul se dizolva si obtii un sos de ciocolata omogen.

    Intr-un blender vertical, mixeaza fin migdalele, pana obtii cantitatea necesara de faina de midgale.

    Preincalzeste cuptorul la 200o C.

    Paseaza bine banana, intr-un bol incapator, apoi toarna deasupra ei ingredientele lichide (aquafaba, esenta de rom si sosul de ciocolata) si cerne deasupra ingredientele uscate (faina integrala de grau, faina de migdale, scortisoara, praful de copt si putina sare).

    Toaca miezul de nuca in bucati cat de mici vrei, adauga-l in compozitia de negresa cu banane, amesteca pana o omogenizezi, apoi toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

    Coace negresa cu banane la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii.

    Lasa prajitura sa se raceasca pe un gratar, scoate-o din tava si taie-o in cuburi, romburi sau felii, dupa preferinte.


    Observatii reteta Negresa cu banane

    Ingredientele din aceasta reteta de negresa cu banane sunt suficiente pentru o forma rotunda cu diametrul de 20 cm sau una patrata, de 20x20cm.

    Poti inlocui aquafaba din reteta cu 2 linguri de seminte de in lasate la inmuiat in 6 linguri de apa sau 2 linguri de agar agar lasate la inmuiat in 4 linguri de apa.

    Lasa un comentariu |