Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Specialitate ceha cu muschi de porc

Specialitate ceha cu muschi de porc

Reteta postata de Senin · 3.1k afisari
Ardei umpluti, reteta traditionala

Ardei umpluti, reteta traditionala

Reteta postata de Alexandra Anda · 1.6k afisari
Tort de portocale

Tort de portocale

Reteta postata de @bombonica · 3.3k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 7.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 8.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 8.4k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 18.6k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 18.6k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 3.6k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 3.9k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 3.8k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Catalina

Specialitate ceha cu muschi de porc

Ce ingrediente iti trebuie

Pentru friptură şi sos

  • 800 g muşchi de porc
  • 6-8 castraveţi muraţi
  • 1 ceapă
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 250 ml vin alb sec
  • 250 ml smântână
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri făină
  • zeamă de lămâie, sare, piper

Pentru garnitură

  • 250 g griş
  • 100 g făină
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 250 g franzelă veche
  • 1 borcan mic ciuperci conservate
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare, piper

Cum se prepara

Muşchiul se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se taie, pe lung. Se fac mai multe crestături, aşa încât să existe spaţii suficiente pentru a introduce castraveciorii. Se unge cu puţin ulei de măsline, se sărează şi se piperează după gust. Se aşază castraveciorii în şir, de-a lungul muşchiului, fie întregi, dacă sunt mici, fie fâşii lungi, dacă sunt prea groşi. Căţeii de usturoi se curăţă, se spală, se taie în sferturi şi se împrăştie deasupra muşchiului.


Carnea împănată se rulează şi se se leagă cu o sfoară alimentară. Se pune apoi în tava de friptură, tapetată în prealabil cu puţin ulei. Se toarnă vinul deasupra, se adaugă foile de dafin şi boabe de piper şi se bagă la cuptor, la foc mic, acoperită cu folie de aluminiu. Se lasă minimum 50 minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă.


Pentru prepararea sosului, se pune la încins, pe aragaz, o tigaie. Între timp, se curăţă, se spală şi se toacă fin ceapa. Se toarnă 2 linguri de ulei de măsline în tigaie şi se adaugă ceapa. Se amestecă, până capătă o nuanţă aurie şi se înmoaie bine. Se adaugă untul, apoi făina, amestecând continuu. Se toarnă apoi smântâna şi zeama de lămâie, se potriveşte la gust de sare şi piper şi se dă deoparte.


Garnitura are consistenţa ceva mai densă decât găluştile pentru supă. Pentru prepararea ei, se amestecă laptele cu grişul, făina, ouăle şi praful de copt, până se ob- ţine o cocă omogenă. Pâinea veche se taie cubuleţe şi se rumeneşte câteva minute la cuptor, înainte de a se amesteca în cocă. Ciupercile se scurg bine, se toacă fin sau se dau prin maşină şi se încorporează apoi în cocă. Se formează franzeluţe lungi, cam de 20 cm. Se pune o oală ceva mai mare la fiert, cu apă şi sare. Când clocoteşte apa, se adaugă franzelele, pe rând, şi se lasă cam 15 minute. Se scot apoi, se scurg şi se taie felii.


Preparatul se serveşte cald, astfel: se aşază pe farfurie câte două felii din friptură, se toarnă din sucul rămas în tavă, se adaugă sos alb şi câte 3-4 felii de franzele garnitură.

Ardei umpluti, reteta traditionala

Reteta traditionala, cea mai delicioasa reteta cu ardei umpluti, usor de preparat si sanatoasa.

Ce ingrediente iti trebuie

  •  6 Portii 
  • 10 ardei grasi
  • 5 rosii coapte
  • boia dulce
  • 1 ceasca (80g) de orez
  • smantana
  • 700 g de carne tocata (porc si vita)
  • 3 fire de ceapa verde
  • cimbru uscat
  • ulei, sare, piper

Cum se prepara

Pasul 1: Taie-le capacelele si curata ardeii in interior de cotoare si seminte. Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, adauga orezul direct din punga, fara sa-l speli inainte, si amesteca-l cu ceapa 2-3 minute.

Pasul 2: Prepara umplutura. Intr-un castron mare, pune carnea tocata (se poate folosi doar de porc sau de porc si vita), adauga sare, piper, cimbru uscat, boia dulce. Adauga amestecul calit de ceapa si orez si framanta bine cu mana.

Pasul 3: Opareste rosiile cateva secunde, pentru a se despielita usor, apoi toaca-le in blender pana formeaza un sos fin.

Pasul 4: In functie de numarul si marimea ardeilor, imparte umplutura. Tine cont ca ardeii nu trebuie umpluti complet, fiindca orezul din compozitie se va umfla la fierbere.

Pasul 5: Aseaza ardeii intr-o cratita potrivita, astfel incat sa poata sta in picioare. Optional, ii poti praji putin inainte, intr-o tigaie neaderenta. Acopera-i cu capacelele (cu sau fara codite) si toarna deasupra sosul de rosii, sare si un praf de zahar. Eventual, adauga rondele de rosii crude. Pune o cana cu apa si lasa-i la fiert la foc mediu, sub capacul intredeschis, cam o ora. Optional, ii poti fierbe mai putin si da apoi la cuptor 15 minute, ca sa prinda culoare.

Pasul 6: Se servesc cu patrunjel tocat si un mot de smantana deasupra.


Tort de portocale

Tort de portocale

Reteta postata de @bombonica  · 
@bombonica   Deserturi   3.3k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

Blat

  • 7 oua
  • 5 linguri nuci macinate
  • 2 linguri faina
  • 7 linguri de zahar
  • 1 lingura zeama de portocala

Crema

  • 300g unt
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 4 linguri zeama de portocale
  • 1 lingurita coaja rasa doar de la suprafata

Sirop

  • 1,5 litri apa
  • 150g zahar
  • o lingura de rom
  • zeama de la o portocala

Cum se prepara

Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate pana se face o spuma tare, apoi se adauga zahar si o lingurita zeama de portocale. Se bate pana se intareste bine, se adauga galbenusurile toate deodata si se bate putin sa se amestece; nucile macinate amestecate cu faina si coaja rasa de portocale se pun toate deodata si se amesteca usor.


Compozitia se toarna in tava rotunda, unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina. Se pune la cuptor deja incalzit si se coace la foc potrivit circa 30-40 de minute. Nu se deschide cuptorul 20 de minute. Se incearca cu scobitoarea cand este gata. Daca iese uscata, se scoate blatul si se lasa 5 minute in tava sa se aseze; se pune apoi platoul deasupra si se rastoarna. Cand este rece se taie in 3 foi.


Se face siropul din apa fiarta cu zaharul si coaja de portocale. Cand este rece se adauga sucul de portocala stors si romul.


Prima foaie asezata pe platou se insiropeaza cu un sfert din sirop si un sfert din crema. Se aseaza foaia a doua, se insiropeaza cu un sfert din sirop, se unge cu un sfert din crema, apoi se insiropeaza foaia a treia si se aseaza deasupra. Foaia de deasupra trebuie sa fie cea mai dreapta.


Cu restul cremei se unge tortul pe dinafara, lateral si deasupra. Se niveleaza bine se baloteaza cu nuca macinata. Se orneaza cu felii de portocala si cu unt alb frecat putin fara zahar.

Lasa un comentariu |