Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Salata de fasole mexicana

Salata de fasole mexicana

Reteta postata de Silvia · 2.1k afisari
Sarmale cu carne de pasăre

Sarmale cu carne de pasăre

Reteta postata de Elena · 3.5k afisari
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Reteta postata de Silvia · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Marian

Salata de fasole mexicana

Salata de fasole mexicana

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia     Salate   2.1k afisari

Salata ideala pentru zilele de post si in zilele calduroase. Este sanatoasa si nu nu este costisitoare.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 400g fasole cu bob rosu
  • 1 varf de cutit de boia iute
  • 1 ceapa mijlocie rosie
  • sare dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet de mere
  • patrunjel proaspat pentru ornat

Cum se prepara

Se spala bine fasolea si se lasa in apa sa se inmoaie pana a 2 zi. Se scurge apa si se pune fasolea la fiert in apa cu sare, dupa ce da in clocot se scurge si se inlocuieste apa.

Sa aveti apa calda pregatita, nu se pune apa rece deoarece sa intareste bobul de fasole.


Dupa ce s-a fiert, se scurge apa si se lasa sa se raceasca. Se pune fasolea intr-un castron si se pregateste sosul vinegrette din uleiul de masline, otet, sare si putina apa daca este nevoie. Se toarna peste fasole. Ceapa se taie rondele si se pune peste salata.


Se orneaza cu patrunjel proaspat. Cine prefera se poate pune si putina boia de ardei iute.


Sau se poate face un sos din Knorr Salad Dressing Ardei si Verdeturi, are un gust picant foarte bun.

Sarmale cu carne de pasăre

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1kg carne pasare (gaina, curca sau gâsca)
  • 1-2 bucati de varza acra sau dulce
  • 100g orez
  • 2 cepe
  • 100g untura de pasare sau ulei
  • 50g bulion
  • piper (boabe si macinat)
  • 1 fir de cimbru

Cum se prepara

Carnea se spala, se ia de oase, se taie in bucati si impreuna cu ceapa taiata felii si calita putin (in 50g de untura sau ulei), se dau prin masina de tocat.


Intre timp, se spala orezul, se pune cu apa la oparit, si dupa ce s-a umflat, se scurge si se clateste cu apa rece pana se va raci, dupa care se adauga la tocatura, apoi se adauga sare si piper si se amesteca.


Daca carnea este slaba, se adauga jumatate de pahar de apa. Se desface varza in foi: daca este dulce se opareste in apa cu sare acrita putin cu bors sau cu otet, iar daca varza este prea acra sau sarata, se spala in apa calda si se clateste bine. La frunzele mici se taie nervura, iar daca frunzele sunt mari acestea se vor taia in 2-3 bucati (pe lungul nervurii), de o parte si de alta a acesteia.


Se fac sarmale mici, cam de 60g fiecare si se aseaza intr-o cratita, in care s-a pus un strat de varza tocata; putina varza tocata se pune si deasupra sarmalelor. Cimbru si boabele de piper se pun la mijloc, intre sarmale, apoi vasul cu sarmale si umple cu zeama pregatita astfel: in restul de untura (sau ulei) se caleste o ceapa taiata marunt si cand s-a ingalbenit putin se adauga bulion, se stinge cu apa si toarna peste sarmale pana aproape de nivelul lor.


La inceputul fierberii sarmalele se umfla, iar dupa cateva minute ele se aseaza si se dezumfla, si dupa aceea se mai poate adauga zeama. Cand sarmalele sint aproape gata, se controleaza daca nu cumva sunt prea scazute; se mai adauga apa fierbinte si un rand de felii de rosii care se pun deasupra si se introduc in cuptor sa se gratineze. Se servesc cu mamaliguta calda. Pofta mare!

Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Daca e vara e timpul sa te reindragostesti de gratar. Poti incerca lucruri inedite: fructe coapte pe gratar. cand incingi un gratar nu uita ca poti prepara si un desert delicios.

Ce ingrediente iti trebuie

4 Portii

  • 1 lingura de amaretto
  • 4 nectarine, taiate in doua, fara samburi
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 150 gr de branza de vaci, degresata
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • 150 g mascarpone
  • frunze de menta,

Cum se prepara

Pasul 1: Amesteca mascarpone cu branza de vaci pana cand obtii o crema omogena. incorporeaza zaharul vanilat si amaretto, iar apoi da crema la rece.

Pasul 2: Unge jumatatile de nectarine cu ulei de masline. Coace-le pe gratar timp de 1 minut pe fiecare parte.

Pasul 3: Asaza-le pe farfurie, pune cate o lingura de crema deasupra fiecareia si decoreaza cu frunze de menta.

delicioase si gustoase !

Lasa un comentariu |