Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Supa crema de toamna cu dovleac si rosii

Supa crema de toamna cu dovleac si rosii

Reteta postata de Cristina · 150 afisari
Spaghete cu carne de porc

Spaghete cu carne de porc

Reteta postata de Dulceata22 · 2.0k afisari
CHEC CU VISINE, CIRESE, AFINE, MURE, STAFIDE,

CHEC CU VISINE, CIRESE, AFINE, MURE, STAFIDE,

Reteta postata de Silvia · 790 afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 183 afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 377 afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 616 afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 11.3k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 11.3k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Tarta cu cartofi
Dovlecei cu pui, gustosi, reteta economica si simpla !
Reteta de toamna- dovleac copt cu dulceaţă
Meniu postat de Iulia · 251 afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de telina cu nuca- ideala, sanatate si vitamine
Pizza sardineza- pizza țărănească
Reteta de toamna- dovleac copt cu dulceaţă
Meniu postat de Ionutz · 237 afisari
Conține  |  3 retete
Placintele romanesti cu varza
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,
Smoothie de zmeura
Meniu postat de Jeni81 · 250 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Marian

Supa crema de toamna cu dovleac si rosii

O supa delicioasa care se prepara mai mult toamna, cand dovleacul este proaspat. Este deosebit de sanatos si este indicat sa se faca o cura de dovleac in fiecare toamna. Este economic, delicios si sanatos.

Ce ingrediente iti trebuie

1 kg dovleac (cantarit dupa ce s-a curatat de samburi si coaja; am folosit dovleac placintar)

1 conserva rosii (de 425 ml)

1 ceapa

3 catei usturoi

50 ml vin alb sec

400 ml supa de pui

1 fir cimbru

1 varf lingurita nucsoara macinata

1 lingura unt

1 lingura ulei

sare, piper

Pentru servire

seminte de dovleac (usor prajite)

ulei din seminte de dovleac

rondele de carnati sau crenvursti

Portii: 5

Cum se prepara

  • In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga rosiile strivite cu furculita si se calesc inca 5 minute.

  • * puteti folosi si rosii proaspete in locul celor din conserva, le veti da pe razatoare, dar timpul de fierbere va fi mai mare de 5 minute; le fierbeti pana scad un pic si ajung la consistenta unui sos.

  • Se stinge cu vin si se lasa sa dea cateva clocote, doar pana nu mai simtiti miros de alcool venind din oala. Se adauga dovleacul taiat cuburi mai mici, cimbrul, nucsoara si supa de pui. Se adauga sare si piper negru macinat dupa gust. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute. Dupa acest timp se verifica sa fie bine fiert dovleacul.

  • Se scoate cimbrul din oala si restul se mixeaza in blender pana aveti un piure fin (cca 1 minut). Se drege de sare. Se adauga untul si se mai mixeaza scurt.

  • Se serveste calda, presarata cu seminte de dovleac prajite si stropita cu 1 lingurita ulei de dovleac. In locul crutoanelor de paine, daca doriti carne, puteti adauga rondele de carnati sau crenvursti fierti.


Spaghete cu carne de porc

Spaghete cu carne de porc

Reteta postata de Dulceata22  · 
Dulceata22     Paste   2.0k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

  • 300 gr carne de porc tocata
  • 3 fire ceapa verde
  • Un morcov
  • O rosie
  • 100 gr rosii pasate
  • Ulei
  • Sare, piper, boia de ardei
  • Pudra de usturoi
  • Pudra chilly
  • Pudra de ghimbir
  • Busuioc uscat
  • Branza pentru paste(parmezan)

Cum se prepara

Pregatim mai intai sosul.Intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa taiata marunt si morcovul razuit. Cand acestea s-au inmuiat, punem putina boia de ardei si adaugam carnea. Amestecam pana cand carnea se deschide la culoare si este prajita.

Condimentam si punem putina apa (150 ml). Adaugam rosia taiata cubulete si rosiile pasate. Lasam sa fiarba pana cand obtinem consistenta dorita pentru sos si carnea este fiarta. La final adaugam si busuiocul.

Intr-o oala punem apa cu sare si o lingura de ulei si fierbem spaghetele dupa instructiunile de pe ambalaj.

Le strecuram cand sunt fierte.

Punem sosul peste paste, presaram parmezan si le servim obligatoriu cat sunt calde.

CHEC CU VISINE, CIRESE, AFINE, MURE, STAFIDE,

Cel mai delicios chec este cel cu visine, visinele copate au o aroma si gust nemaipoment,

Ce ingrediente iti trebuie

  • 3 ouă,
  • 200 g zahar,
  • 3 linguri de ulei,
  • o ceașcă de lapte (100 ml),
  • coajă rasă de lămâie si zeama de la lamaie,
  • zahăr vanilat,
  • 8-10 linguri de făină, praf de copt,
  • cca 500 g vișine fără sâmburi, sau alte fructe ce aveti si care va plac,

Cum se prepara

  • Ouăle întregi cu zahărul tos și zahărul vanilat se bat , până când totul este o cremă alb-gălbuie.
  • Apoi am adăugat pe rând uleiul, laptele, coaja de lămâie.
  • Fiecare ingredient trebuie să fie bine mixat înainte de a-l pune pe următorul.
  • La urmă am adăugat faină și praful de copt, câte două linguri, mixând la viteza mica,
  • Trebuie să rezulte o compoziție curgătoare, dar nu foarte fluidă.
  • Am tapetat tava cu hârtie de copt și am turnat aluatul iar pe deasupra am pus vișinele ( puteti pune ce fructe doriti).
  • Am lăsat la cuptor la foc potrivit cca 40 de minute.
  • După ce se răcește, se pudrează cu zahăr și se servește.
Lasa un comentariu |