Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Sparanghel in foitaj

Sparanghel in foitaj

Reteta postata de Marcela · 1.7k afisari
Hamburgeri

Hamburgeri

Reteta postata de Mirela · 1.8k afisari
TARTĂ AMERICANA CU CARTOFI DULCI

TARTĂ AMERICANA CU CARTOFI DULCI

Reteta postata de Mary · 1.4k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 7.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 8.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 8.4k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 18.6k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 18.6k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 3.6k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 3.9k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 3.8k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Elena

O reteta foarte usor de pregatit si potrivita pentru orice ocazie.

Ce ingrediente iti trebuie

2 portii,

  • 1 foaie de aluat foitaj
  • 1 legatura de sparanghel subtire
  • 200 g mozzarella
  • 1 lingurita cu unt
  • 200 g sunca de Praga
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 felie de lamaie
  • 1 ou
  • sare

Cum se prepara

Pasul 1: Pentru inceput curatam sparanghelul. Sparanghelul verde nu necesita curatarea completa (lasa necuratati 5-6 cm de la varf). Taie partea lemnoasa de la baza si incepe curatarea de jos in sus, pana in apropiere de varf. Spala bine sub jet de apa, insistand pe varf, dar nu il lasa in apa!

Pasul 2: Pune la fiert 1,5 l de apa cu un praf de sare, o lingurita cu zahar, o lingurita cu unt si o felie de lamaie. Cand apa clocoteste, opareste sparanghelul 2 minute, apoi scufunda-l repede in apa rece in care pui cateva cuburi de gheata, fara sa il lasi acolo, si il scoti imediat pe un platou.

Pasul 3: Taie aluatul de foitaj in patrate cu latura de 8 cm, sunca in patrate putin mai mici decat foitajul si da mozzarella prin razatoare.

Pasul 4: Sfatul meu: lasa aluatul sa se decongeleze incet, in frigider, iar cand il lucrezi, fa-o cat mai repede, pentru a nu-i da timp sa ajunga la temperatura din bucatarie. Daca, totusi, pregatirea a necesitat ceva timp, inainte de a-l introduce in cuptor, lasa preparatul final macar o jumatate de ora in frigider.

Pasul 5: Pune fiecare fir de sparanghel pe o fasie de sunca, adauga mozzarella, ruleaza sunca in jurul sparanghelului, apoi pune totul pe aluatul de foitaj. Ia 2 colturi opuse ale aluatului taiat si inveleste sunca umpluta cu mozzarella si sparanghel.

Pasul 6: Bate un ou cu putina sare si piper proaspat macinat, apoi unge fiecare rulou. Pentru a se coace, sparanghelul in foitaj are nevoie de aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit la 190 dde grade (cuptor cu convectie). Rulourile sunt gata cand au capatat o culoare frumoasa, aurie.

O reteta clasica de hamburger cu vita, excelenta pentru copii si musafiri, in toata perioada anului si la toate ocaziile,

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 4 felii de bacon
  • sare, piper
  • 4 lingurite cu ketchup
  • 4 lingurite cu maioneza
  • 4 chifle
  • 4 felii de branza cheddar
  • 4 burgeri de vita
  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 8 frunze de salata
  • 4 castraveti cornison in otet

Cum se prepara

Pasul 1: Spala frunzele de salata si rosiile. Curata de coji ceapa si feliaz-o potrivit de subtire. Taie rosiile si castravetii felii.

Pasul 2: Pune burgerii pe gratarul foarte bine incins. Dupa ce i-ai intors pe partea cealalta si sunt aproape gata, pune deasupra cate o felie de cheddar.

Pasul 3: Separat, rumeneste feliile de bacon pana devin crocante.

Pasul 4: Unge o jumatate de chifla cu putina maioneaza, asaza deasupra o frunza de salata, cateva felii de rosie, o felie de bacon, felii de castraveti in otet, chifteaua de carne rumenita si cheddar, inele de ceapa, ketchup, maioneza dupa gust, sare si piper proaspat macinat, frunza de salata si jumatatea de chifla ramasa. Serveste burgerul imediat.

TARTĂ AMERICANA CU CARTOFI DULCI

Este o reteta traditionala din America, usor de preparat, dar, deosebit de gustoasa. Este economica, sanatoasa si delicioasa pentru cei mici.

Ce ingrediente iti trebuie

  •  1 cartof dulce
  •  ½ cană unt moale
  •  1 cană zahăr alb
  •  ½ cană lapte
  •  2 ouă
  •  ½ linguriță nucșoară
  •  ½ linguriță scorțișoară
  •  1 linguriță extract de vanilie
  •  1 aluat tartă necopt

Cum se prepara

  • Fierbe cartoful dulce în coajă timp de 40-50 minute. Pune apă rece peste el și înlătură-i coaja.
  • Sfărâmfă cartoful într-un bol. Adaugă unt și mixează bine.
  • Pune zahărul, laptele, ouăle, nucșoara, scorțișoara și vanilia.
  • Bate totul cu un mixer la viteză medie până ce amestecul devine fin.
  • Toară umplutura pe o foaie de tartă necoaptă.
  • Coace totul la 175 grade Celsius timp de 55-60 minute.
  • Tarta se va umfla ca un sufle, însă se va lăsa atunci când se va răci
  • Este delicioasa !!
Lasa un comentariu |