Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Tarta cu cartofi

Tarta cu cartofi

Reteta postata de Marcela · 2.1k afisari
Penne din linte rosie cu broccoli si somon

Penne din linte rosie cu broccoli si somon

Reteta postata de Irina · 1.4k afisari
Prajitura cu visine si afine

Prajitura cu visine si afine

Reteta postata de Raluca · 1.8k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de @bombonica

Tarta cu cartofi

Retetele la cuptor sunt recunoscute ca fiind mai sanatoase decat cele realizate prin prajire sau fierbere, iar cand folosesti si legume proaspete si de calitate, efectul pentru o cina sanatoasa si usoara este garantat.

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 1 kg de cartofi
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sos Worcester
  • 1 legatura de marar tocat
  • 1 legatura de chives tocat
  • 120 g de smantana grasa
  • 1 pachet de aluat foietaj
  • 2 cepe tocate
  • 200 g de bacon afumat
  • sare si piper

Cum se prepara

Pasul 1: Prajeste bacon-ul intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste-o 5 minute. Adauga si cartofii taiati felii subtiri, acopera si lasa sa se inabuse 10 minute, la foc mic. Pune sare, piper, smantana, sosul Worcester si jumatate din ierburi, amesteca si ia de pe foc.

Pasul 2: Intinde aluatul foietaj intr-o tava unsa cu unt, toarna amestecul de cartofi si acopera cu aluatul ramas pe margini. Unge cu ou batut si coace in cuptor, 50 de minute, la 160°C. Inainte de servire, presara ierburile ramase.

Penne din linte rosie cu broccoli si somon

Ce ingrediente iti trebuie

Pentru 1 portie

  • 1 file de somon de Atlantic
  • 60 gr paste (nefierte) - eu am folosit tip penne, din linte rosie
  • 4-5 buchetele de broccoli, taiate mai mici
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • parmezan ras
  • sare si piper
  • cateva felii de lamaie

Cum se prepara

Intr-un vas, fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si in ultimele 4 minute, adaugati broccoli.


Intr-o tigaie, adaugati un strop de ulei de masline si rumeniti somonul. Apoi il puneti deoparte pe o farfurie si il taiati in bucatele.


In tigaie adaugati untul, uleiul si usturoiul. Lasati 2 min pe foc si adaugati pastele, broccoli si parmezanul ras. Condimentati si amestecati bine, apoi adaugati bucatelele de somon.


Serviti cu putina lamaie.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt grecesc
  • 250 g faina
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 150 g visine
  • 50 g afine
  • 10 g praf de copt
  • putina sare

Cum se prepara

Se amesteca ouale cu putina sare si zaharul pana devin spumoase, apoi se adauga, pe rand: uleiul, iaurtul, esenta si faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia bine omogenizata se intinde intr-o tava de aprox 23/36 cm, tapetata cu hartie de copt si se presara visinele si afinele (decongelate sau proaspete) deasupra, presarandu-le usor in interiorul aluatului.


Se coace pentru 35-40 min, la 180 grade, in cuptorul preincalzit.

Lasa un comentariu |