Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Ciorba de fasole verde ardeleneasca

Ciorba de fasole verde ardeleneasca

Reteta postata de Georgiana · 2.8k afisari
Cotlet de porc cu portocala si fasole verde

Cotlet de porc cu portocala si fasole verde

Reteta postata de Marcela · 2.0k afisari
Macedonia - un deliciu sardinez

Macedonia - un deliciu sardinez

Reteta postata de Marioara Silvia · 3.5k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Ionutz

Ce ingrediente iti trebuie

  • 500 g ciolan sau oase de porc afumate
  • 500 g fasole verde
  • 500 g rosii
  • 1 lingurita cu varf faina
  • 150 g smantana
  • patrunjel, telina

Cum se prepara

Carnea se pune la fiert cu 2l apa rece. Cand clocoteste se pune fasolea curatata de capete si rupta in 2-3 bucati si o ceapa tocata marunt.


Cand este fiarta se adauga rosiile fierte separat si strecurate. Faina se rumeneste putin fara ulei, intr-o tigaie, apoi se trage la o parte, se pun 2-3 linguri de ulei si se stinge cu putina supa, amestecand sa nu ramana cocoloase. Se desarta peste supa.


Se mai lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se ia de pe foc. Se drege cu smantana batuta cu 2 linguri de apa rece, adaugand apoi puna supa fierbinte, se pune totul in supa si se amesteca.


Se pune pentru aroma frunze de patrunjel, o mica frunza de telina tocata si cine doreste si putin cimbru.

Portocalele aduc in casele noastre un pic din stralucirea si caldura soarelui, in miezul iernii. Gatite, aceste fructe parfumate dau culoare, aciditate si aroma multor feluri de mancare, fie ele dulci sau sarate. un preparat delicios.

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 2 felii de cotlet de porc
  • sare, piper proaspat macinat
  • otet de vin alb
  • ulei de masline,
  • 1 ceapa esalota tocata marunt
  • 130 g de fasole verde subtire congelata
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1/2 portocala-suc
  • 1 portocala
  • 1 mana de frunze de valeriana

Cum se prepara

Pasul 1: Condimenteaza feliile de cotlet cu sare si piper, apoi tapeteaza-le cu putina faina. Prajeste-le la foc mediu pana devin aurii.

Pasul 2: Stoarce o jumatate de portocala suculenta peste feliile de cotlet prajite, adauga esalota si mai lasa la foc mic aproximativ 10 minute.

Pasul 3: Intre timp, pune fasolea verde la fiert, in apa cu sare. Las-o 3 minute dupa ce incepe apa sa fiarba.

Pasul 4: Curata coaja cu un cutit bine ascutit. Taie apoi feliile de portocala printre membrane, astfel incat feliile rezultate sa fie fara pielita.

Pasul 5: Peste cotletul de porc, pune fasolea verde, feliile de portocala si frunzulitele de rozmarin. Mai lasa un minut, la foc mic.

Pasul 6: Acest preparat merge de minune cu o salata de valeriana stropita cu ulei de masline si otet de vin alb.

Macedonia - un deliciu sardinez

Macedonia - un deliciu sardinez

Reteta postata de Marioara Silvia  · 
Marioara Silvia     Deserturi   3.5k afisari
 3.5k afisari

MACEDONIA- este un desert excelent tot timpul anului, dar, in timpul verii este racoritor si cu multe vitamine

Ce ingrediente iti trebuie

ce fructe de sezon doriti sa folositi,

dar, pentru reteta sardineza se foloseste

500 grame de caise,

500 grame de piersici ,

1 lamaie,

1 lingurita de zahar sau miere de albine,

100 grame limoncelo, din comert sau preparat in casa, sa fie de cel putin 40 de grade,

Cum se prepara

prima data se decojesc piersicile,

se taie felii subtiri sau bucatele mai mici, dupa cum se doreste,

se pun toate intr-un bol sau vas de care doriti,

se amesteca fructele cu mierea de albine si limoncelo

se lasa la frigider cca 5 ore, dupa care se serveste rece ca aperitiv,

este excelent,

se pot folosi si alte fructe, dar, conditia este sa puneti Limoncelo, o bautura alcolica de lamaie,

Lasa un comentariu |