Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

CIORBĂ DE VARZĂ- vitamina saracului, ideala pentru dieta, in curele de slabire,

CIORBĂ DE VARZĂ- vitamina saracului, ideala pentru dieta, in curele de slabire,

Reteta postata de Mary · 1.5k afisari
Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Reteta postata de Mirela · 1.7k afisari
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Reteta postata de Georgiana · 3.3k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 7.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 8.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 8.4k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 18.6k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 18.6k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 3.6k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 3.9k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 3.8k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Senin

CIORBĂ DE VARZĂ- vitamina saracului, ideala pentru dieta, in curele de slabire,

Cea mai cunoscuta ciorbite si cea mai gustoasa este cea de varza cu toate legumele si verdeturile toamnei. Are atatea vitamine, nu degeaba se spune ca varza este vitamina saracului. Este gustoasa si femeile o prepara cand doresc sa mai slabeasca cateva kilograme. dar, este delicioasa in orice ocazie ! Pentru dieta, in curele de slabire s espune ca trebuie sa consumati o saptamana numai ciorbita de varza preparata cu toate legumele si verdeturile.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 varză dulce, verde sau varza murata, de care va place
  •  1 morcov
  •  1 ceapă
  •  2 cartofi
  • 1 gogosar,
  • 1 ardei kapia,
  •  1 rădăcină păstârnac
  •  1 lingurita cimbru uscat
  • patrunjel, leustean, marar,
  •  2 roşii în bulion
  •  1/2 litru zeamă de varză
  •  1 lingura ulei

Cum se prepara

  • În oala de fiert ciorba, se adaugă uleiul şi se pune la călit ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe, gogosarul si ardeiul Kapia.

  • Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba de varză şi se lasă la fiert.
  • Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Când ciorba de varză este gata, deasupra se presară verdeturile tocate marunt si cimbrul uscat, apoi se stinge focul.
  • este delicioasa.
Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Pastravul cel mai bun peste de la noi, se poate prepara cu nuci si migdale o reteta excelenta si sanatoasa. Se folosesc mai multe ingrediente , de care nu am prea auzit, dar, scriu mai jos putin despre ele, 1. Hasmațuchi (asmațuchi, asmățui, hașmaciucă; Anthriscus silvestris) este o plantă erbacee, plăcut mirositoare, cu flori albe, uneori gălbui, dispuse în umbele mici. Este o plantă bianuală și face parte din familia Apiaceae, fiind înrudit cu pătrunjelul și cu morcovul. Hasmațuchi are însușirea de a diminua viscozitatea sângelui.[necesită citare] Este folosit în anumite zone din Moldova la unele preparate culinare, atât în stare proaspătă (la salate) precum și uscată (ciorbe etc.), având un gust acrișor-amărui specific. În Ardeal se numește cherval[necesită citare]; frunzele ei proaspete servesc la asezonarea ciorbelor. Se poate conserva verde în congelator, prin congelare își păstrează mai bine aroma, sau se poate conserva prin uscare, și se păstrează în săculeți de pânz

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 4 pastravi intregi, curatati
  • 1 lamaie
  • 4 linguri de fulgi de migdale
  • 1 legatura de hasmatuchi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 g de unt proaspat
  • 2 linguri de capere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • piper proaspat macinat si sare de mare grunjoasa
  • 2 linguri de unt
  • 1 legatura de creson
  • 8 crengute de rozmarin
  • 12 crengute de cimbru proaspat
  • 1 kg de cartofi cu textura mai ferma
  • 2 crengute de hasmatuchi
  • sare si piper

Cum se prepara

Pasul 1: Taie lamaia in jumatati de rondele subtiri. Spala bine pastravii, usuca-i si freaca-i cu sare si piper pe interior. Umple fiecare pastrav cu cimbru, hasmatuchi, rozmarin si 2 felii de lamaie. Inchide „buzunarul si infinge scobitori ca sa te asiguri ca umplutura ramane la interior.

Pasul 2: Topeste untul intr-o tigaie fierbinte. Asaza pastravii in tigaie si da focul mai incet. Frige-i cate 2 minute pe fiecare parte.

Pasul 3: Sareaza-i, pipereaza-i si pune-i intr-o tava de copt. Toarna deasupra lor untul din tigaie si baga-i pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

Pasul 4: Curata cartofii si fierbe-i 20 de minute. Scurge-i, adauga ulei de masline si sare si paseaza-i grosier.

Pasul 5: Prajeste usor fulgii de migdale intr-o tigaie antiaderenta.

Pasul 6: Topeste untul pentru sos intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga caperele si o lingura mica din otetul in care au stat si soteaza-le putin. Toaca marunt patrunjelul si hasmatuchi, adauga-le in tigaie si mai lasa un pic pe foc.

Pasul 7: Scoate pastravul din cuptor, scoate-i umplutura si, eventual, curata-l de capete.

Pasul 8: Asaza fiecare pastrav pe o farfurie cu piure de cartofi si frunze de creson. Deasupra toarna o lingura de sos si presara fulgi de migdale.

Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Reteta postata de Georgiana  · 
Georgiana     Deserturi   3.3k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 kg zahăr
  • 500 ml apă
  • 15 ml zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1-2 lingurite zeamă de portocale

Cum se prepara

Într-o cratiţă specială pentru dul­ceaţă sau şerbet, care nu a fost folo­sită şi la prepararea mâncărurilor, se pun pe foc zahărul şi apa. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproxi­mativ un sfert de oră, când siropul ar trebui să înceapă să se lege.


Pentru a verifica dacă siropul este legat, se introduce o lingură uscată din metal (o lingură din oţel inoxidabil) în sirop şi apoi se ţine în poziţie verticală şi se lasă să se scurgă siropul. Ultima picătură se pune pe marginea înclinată a unei farfurii. Dacă această picătură se întăreşte imediat şi se formează o mărgea, fără se se mai scurgă pe mar­ginea farfuriei, înseamnă că siropul este bine legat. Dacă siropul este mai fluid, se continuă fierberea şi după puţin timp se verifică din nou.


Când siropul este legat, se adaugă zeama de lămâie, se amestecă şi se ia cratiţa de pe foc. Se cufundă un săculeţ cu coaja de portocală şi se leagă de mânerul cratiţei. Se acoperă din nou cu un capac şi se lasă să se răcească. Siropul răcit este acum trans­parent şi lucios. Se amestecă circular cu un făcăleţ mai gros. Compoziţia se întinde şi se aseamănă cu o miere mai groasă, dar după câteva minute devine albicioasă şi mată şi se poate asemăna cu un aluat mai vârtos, care se rupe atunci când se amestecă. Se freacă în continuare şi se stropeşte cu zeama de portocale. Dacă devine prea gros, atunci se frământă ca un aluat. Totul trebuie făcut foarte rapid, pentru că altfel compoziţia se poate împietri.


Se serveşte cu apă rece şi fructe de sezon.

Lasa un comentariu |