Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Biscuiti sablati -cu parmezan

Biscuiti sablati -cu parmezan

Reteta postata de Mirela · 1.9k afisari
LANGOŞI – RETETA NOASTRA ROMANEASCA DE LA MAMA SI BUNICA

LANGOŞI – RETETA NOASTRA ROMANEASCA DE LA MAMA SI BUNICA

Reteta postata de Mary · 1.6k afisari
Cosulete din biscuiti cu branza

Cosulete din biscuiti cu branza

Reteta postata de Marioara Silvia · 1.9k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 9.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.3k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 19.8k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 19.8k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.8k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.3k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.0k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Senin

Biscuiti sablati -cu parmezan

Biscuiti sablati -cu parmezan

Reteta postata de Mirela  · 
Mirela   Deserturi   1.9k afisari

Reteta cu un ingredient comun, iubit de toata lumea: branza. Una dintre acestea este reteta pentru biscuit cu parmezan.

Ce ingrediente iti trebuie

2 portii,

  • 100 g faina integrala
  • 100 g unt 80-84% grasime
  • 7 g ace de rozmarin proaspat
  • 100 g parmezan
  • 10 g sare grunjo

Cum se prepara

Pasul 1: Toaca grosier acele de rozmarin cu cutitul, fara a-l baga in blender mecanic. In felul acesta, vei conserva foarte bine aroma rozmarinului. Da pe razatoarea mare tot parmezanul.

Pasul 2: Intr-un robot de bucatarie, pune faina cernuta, untul la temperatura camerei si sarea grunjoasa. Porneste robotul fara sa-l lasi prea mult in actiune. Cu cat il lasi mai mult, cu atat biscuitii vor iesi mai putin sfaramiciosi. E suficient sa omogenizezi amestecul, nu-l chinui prea mult. Spre final, introdu si parmezanul ras si rozmarinul.

Pasul 3: Ruleaza aluatul in folie alimentara, in forma unui cilindru cu diametrul de 3 cm. Raceste-l pentru o ora sau congeleaza-l timp de 14-15 minute. Taie-l apoi rondele de maximum jumatate de centimetru, coace-le la 190 de grade pentru 10-12 minute cu ventilatie, dar urmareste cuptorul sa nu se rumeneasca prea tare.

Pasul 4: Scoate biscutii pe un grilaj de racorire sau pe o suprafata rece, cu tot cu hartia de copt, sa scazi temperatura lor. In acest fel, se opreste procesul de gatire. Raceste-i si serveste-i langa vinul tau sec favorit. Ii poti conserva in cutii aerisite pentru mai bine de o saptamana.

LANGOŞI – RETETA NOASTRA ROMANEASCA DE LA MAMA SI BUNICA

CE POATE FI MAI BUN, DECAT PLACINTELE NOASTRE TRADITIONALE ?? Langos, cu branza sau samantana si usturoi, sunt cele mai delicioase deserturi traditionale, usor de preparat si economice. un deliciu pentru toti !

Ce ingrediente iti trebuie

  • 250 g faina
  •  150 ml apa calduta
  •  1/2 bucata cub de drojdie proaspata
  •  1 praf sare
  •  2 linguri zahar
  •  2 cani ulei

pentru umplutura

  • 200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere, samantana cu usturoi sau chiar si dulceata

Cum se prepara

Dizolvă într-un castron drojdia şi amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi frământă bine preparatul.

Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu un prosop. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, pentru aproximativ 30 de minute.

Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi din aluat crescut.

Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).

Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Se scot langoşile pe șervețele de hârtie şi se lasă la scurs. Fiecare bucățică de langoși se pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.

Cosulete din biscuiti cu branza

Este o reteta fara coacere, sanatoasa , economica si deosebit de gustoasa. Pentru mesele festive este ideala.

Ce ingrediente iti trebuie

250 gr biscuiti

150 gr unt

100 ml miere de albine

200 gr branza proaspata de vaci

50 gr stafide

2 linguri iaurt

150 gr zahar

10 gr zahar vanilat

300 gr pepene galben

Cum se prepara

1

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se framanta bine cu untul moale si mierea. Cu aceasta compozitie se tapeteaza in strat mai gros, forme de briose de silicon, care apoi presata de forma, dand-ui forma de cosulete, se dau la rece o ora sa se intareasca (eu le-am bagat la congelator cateva minute). Dupa ce s-au intarit se scot din formele de silicon.

2

Se mixeaza branzica dulce cu iaurtul si zaharul, zaharul vanilat si mai mult de jumatate din miezul pepenelui, iar atunci cand devine o crema omogena si spumoasa se adauga stafidele umflate intr-un pic de apa sau esenta . Cu aceasta crema se umple fiecare briosa, indesat, apoi se decoreaza cu mici figurine decupate din miezul de pepene galben ramas.

3

Se mai lasa cel putin o ora la frigider.

Este o reteta delicioasa !!

Lasa un comentariu |