Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Piure de urzici

Piure de urzici

Reteta postata de Marioara Silvia · 1.8k afisari
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Reteta postata de Marioara Silvia · 1.8k afisari
DELICATESE SI STIL - GĂLUŞTE CU CAISE

DELICATESE SI STIL - GĂLUŞTE CU CAISE

Reteta postata de Silvia · 1.9k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 7.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 8.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 8.4k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 18.6k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 18.6k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 3.6k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 3.9k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 3.8k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Georgiana

Sunt putine lucruri pe care primavara sa le iubim mai mult decat iubim urzicile. Aromate si savuroase, urzicile sunt un rezervor enorm de vitamine si minerale. Asa ca, ideal e sa le gatim putin, fara sa le distrugem proprietatile. Cu cat sunt mai scurt gatite, cu atat isi vor pastra mai bine si culoarea.

Ce ingrediente iti trebuie

2 portii !

  • 1 kg urzici
  • faina de porumb
  • apa
  • 5 linguri cu ulei
  • sare, piper
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 2 cepe uscate
  • 2 cartofi mici
  • ulei de floarea soarelui presat la rece

Cum se prepara

  • 1. Incepe cu mamaliga. Fierbe malaiul bine si apoi, la final, pune cateva linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece si mai rumeneste 1-2 minute.
  • 2: Rastoarna mamaliga dupa ce se racoreste, modeleaza cu o lingura forme mai mici, pe care sa le dai la cuptor.
  • 3: Piureul de urzici e cel mai simplu piure pe care l-ai putea face. Intr-o oala mare, pune apa la fiert cu sare si arunca acolo cartoful taiat in cubulete. Vei avea nevoie sa pui la treaba tot amidonul pe care il contine cartoful, asa ca trebuie sa ii oferi umezeala.
  • 4: Intr-o tigaie incapatoare incalzeste uleiul si pune in el ceapa uscata si partile albe de la ceapa verde si usturoiul de primavara. Lucreaza totul la foc mic pentru a scoate toata dulceata din ingrediente.
  • 5: Cand se inmoaie ceapa si usturoiul, pune si coditele, tocate mare. Incalzeste-le pana cand totul capata un gust grozav. In oala in care cartoful deja a fiert aproape de tot, pune urzicile si inchide focul: nu trebuie sa le fierbi, ci doar sa le inmoi un pic. In maximum un minut le poti scurge bine. Vei vedea ca au scazut foarte mult.
  • Pune-le peste ingredientele calite si mai incalzeste-le un minut impreuna, amestecand bine. Cand sunt un pic racorite, marunteste totul cu un blender vertical.
  • 7: Finetea piureului depinde strict de gustul tau: poate fi mai fin, mai elegant, sau poate fi mai putin maruntit, astfel incat sa vezi bucati din ingrediente.

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie doar de o oala si de aproximativ 20 de minute timp de gatit. Vei obtine o mancare cremoasa, plina de arome, potrivita chiar daca tii post sau esti vegetarian. O poti servi alaturi de quinoa sau orez si se pastreaza bine in frigider chiar si patru zile.

Ce ingrediente iti trebuie

  • o cana si jumatate cu apa
  • 2 cani de boabe de linte rosie
  • 425 de grame de lapte de cocos
  • 1 lingura de pudra de curry
  • 2 lingurite de turmeric
  • 1 lingurita de chimion
  • 1 lingurita de ghimbir
  • o jumatate de lingurita de sare si piper

Cum se prepara

Intr-o oala incapatoare, pune apa pe foc mediu pana incepe sa fiarba.

Adauga lintea rosie si laptele de cocos si incalzeste amestecul pana incepe sa fiarba.

Da focul la minimum si mai gateste inca zece minute, pana cand boabele de linte se inmoaie.

Adauga toate condimentele, amesteca si mai tine mancarea pe foc inca cinci minute.

Serveste mancarea cu orez sau quinoa.

DELICATESE SI STIL - GĂLUŞTE CU CAISE

DELICATESE SI STIL - GĂLUŞTE CU CAISE

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia     Deserturi   1.9k afisari

Un preparat elegant, gustos si delicios. Usor de preparat si nu este costisitor, dar, este ideal pentru mesele festive, in orice anotimp al anului.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 350 g făină
  •  300 ml lapte
  •  40 g unt
  •  sare
  •  1 ou
  •  1 gălbenuş
  •  700-800 g caise (se aleg caise mici)
  •  1 lingura făină
  •  1 lingura zahăr pudră
  •  1 lingurita scorţişoară
  •  frişcă pentru ornat
  • menta pentru ornat,

Cum se prepara

1. Se pune pe foc laptele cu untul şi un praf de sare. Când dă în clocot se adaugă toată făina deodată şi se amestecă repede până ce compoziţia se omogenizează.

Se lasă apoi să se răcească.


2. Se adaugă gălbenuşul şi oul întreg, amestecând după fiecare până se încorporează în aluat. Se lasă 10 minute deoparte.

Caisele se spală şi se curăţă de sâmburi, dar fără să se desfacă definitiv.

3. Se întinde aluatul şi se împarte în 16-18 bucăţi.

Se acoperă fiecare caisă cu aluat şi se formează găluştele. Se pun pe o folie presărată cu făină.


4. Într-o oală de 3 l cu apă clocotită şi un praf de sare se pun găluştele, amestecând repede să nu se prindă de vas. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic, 10-12 minute.- găluştele sunt fierte cand se ridica la suprafat.


5. Se lasă la scurs şi se presară cu zahăr pudră şi un praf de scorţişoară.

Se ornează cu frişcă si menta.


Lasa un comentariu |