Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Reteta postata de Mary · 2.3k afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Reteta postata de Mary · 1.1k afisari
Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Reteta postata de Mary · 948 afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 3.5k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 3.8k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 4.0k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 15.5k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 15.5k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 789 afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 904 afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 863 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Mary

Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Reteta postata de Mary  · 
Mary     Supe și Ciorbe   2.3k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 litri supa de carne sau supa de zarzavat
  • 500g cartofi
  • 1 ou
  • 150g smantana
  • crutoane de paine prajita
  • 1 legatura patrunjel verde

Cum se prepara

Cartofii curatati de coaja si taiati cuburi mici, se fierb in supa de carne sau de zarzavat strecurata pana se zdrobesc. Se trec impreuna cu supa printr-o strecuratoare deasa, inoxidabila.


Se pune din nou sa dea un clocot. Se ia de pe foc si se drege asa fierbinte cu un galbenus frecat bine cu smantana si o lingura apa rece. Se adauga si putina supa fierbinte si apoi se pune totul in restul de supa amestecand cu lingura.


Se potriveste de sare, se pune patrunjelul tocat si cine doreste poate pune si putina zeama de lamaie.


Se serveste cu crutoane de paina prajita pe plita sau in tigaie cu putin unt si taiata cubulete. Se servesc numai la masa, in farfurie.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Daca doriti sa impresionati prietenii, atunci preparati Maki cu castravete. Este usor de preparat, gustos si mai ales sanatos. Este delicios si atractiv. Un deliciu !!

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 portie orez pentru sushi
  • 2 linguri furikake
  • 6 castraveciori de gradina
  • 6 foi nori
  • wasabi
  • ghimbir in saramura
  • sos de soia

Cum se prepara

  • Orezul se pregateste dupa instructiunile de aici, doar se adauga in plus furikake la pasul 9, cand se adauga otetul indulcit.
  • Castravetii ii taiati pe lungime betisoare (julienne).
  • Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic.
  • Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
  • Asezati pe foaie un strat subtire de orez (intindeti-l cu mainile umede) lasand o margine libera cam de 2 cm la un capat. Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime.
  • * daca doriti rulouri mici, tip "one bite", puteti taia foaia nori in doua, vor iesi rulouri mai subtiri
  • Asezati betisoare de castravete la un capat (vine cam 1 castrevecior per rulou), in partea opusa zonei lasate libere.
  • Rulati, folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat.
  • Taiati ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Veti obtine 6 rulouri maki.
  • * folositi un cutit super ascutit pentru taiat
  • Repetati pana terminati orezul. Rulourile se servesc presarate cu furikake, alaturi de wasabi, ghimbir in saramura si se inmoaie in sos de soia.
Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Reteta postata de Mary  · 
Mary   Deserturi   948 afisari

Ce paote fi mai sanatos si gustos, toamna, cand gastesti roadele ei, peste tot. Aceasta reteta este usor de preparat si are multe vitamine, este indicata mai ales copilasilor. Un deliciu pentru toata familia,dar, si pentru musafiri.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 kg pulpa de dovleac
  • 250 gr zahar
  • 1 cuisor
  • 1 bucatica de 1 cm baton scortisoara 
  • 1 lingura suc de lamaie
  • nuca macinata (sau fistic macinat)

Cum se prepara

  • Dovleacul se taie bucati de aprox. 3-5 cm. Trebuie sa aveti 1 kg de pulpa taiata, pentru asta va ajung cam 2 felii dintr-un dovleac mai mare.
  • Se pun bucatile de dovleac intr-o oala si se acopera cu zahar. Se pune capacul si se lasa sa stea la frigider pana a doua zi, amestecand de 2-3 ori cand va amintiti de el. A doua zi, zaharul trebuie sa fie topit complet si dovleacul sa fie aproape acoperit de propriul suc.
  • Puneti oala pe foc, adaugati sucul de lamaie, cuisorul si scortisoara. Aduceti la fierbere apoi dati focul la mic. Fierbeti timp de aprox 30 minute, fara sa amestecati in oala. Dupa acest timp verificati sa fie fiert dovleacul. Siropul trebuie sa fi scazut un pic.
  • Stingeti focul, puneti capacul pe oala si lasati dovleacul sa se raceasca in sirop. Dupa cateva ore veti vedea ca dovleacul a absorbit mult sirop si s-a inchis la culoare.
  • Pastrati la frigider. Pentru servire, asezati bucatile de dovleac in farfurie (una cate una, cu grija sunt fragile) si turnati siropul peste ele (daca siropul vi se pare cam subtire puteti sa-l fierbeti 2-3 minute ca sa se reduca). Presarati cu nuca macinata doar in momentul servirii.
  • Un deliciu al toamnei.
Lasa un comentariu |