Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Salata de fasole rosie cu masline si susan, pentru toate gusturile si dietele

Salata de fasole rosie cu masline si susan, pentru toate gusturile si dietele

Reteta postata de Silvia · 1.5k afisari
HUMMUS CU LINTE

HUMMUS CU LINTE

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Reteta postata de Mary · 1.8k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 9.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.3k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 19.8k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 19.8k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.8k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.3k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.0k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Jeni81

Salata de fasole rosie cu masline si susan, pentru toate gusturile si dietele

Ce ingrediente iti trebuie

300 grame fasole rosie din conserva sau fasole fiarta acasa,

2 oua fierte

100 grame masline,eu am folosit masline Kalamari

1 gogosar sau ardei kapia,

1 ceapa mica,

3 catei de usturoi,

1 legatura de patrunjel,

2 linguri ulei de masline sau de porumb,

3 rosii frumoase,

50- 100 grame seminte de susan, dupa cum va place, puteti folosi si seminte de canepa, oricum este foarte gustoasa,

Cum se prepara

Se pregatesc prima data toate ingredientele, se taie fidelute ceapa, ardeiul, usturoiul,

Patrunjelul se toaca marunt,

Intr-un castron mai mare se pun toate bunatatile prezentate si apoi se amesteca , se lasa cca 15-20 minute pentru a patrunde toate aromele, apoi se serveste.

Este gustoasa si sanatoasa!

Incercati si puteti sa adaugati legume sau seminte , dupa gustul dvs.

Pofta buna !!

Este o reteta care poate contine linte verde sau rosie, dar poti incerca si un alt sortiment. Gustul final este foarte similar cu cel al unui hummus veritabil, obtinut din naut. Este ideal pentru zilele de post.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 cana linte
  • 2 catei de usturoi
  • tahini
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie 
  • 2 pahare apa
  • sare

Cum se prepara

Se amesteca toate ingredientele, manual sau daca aveti blender , pana se face o pasta,

Este gustoasa ca apaeritiv sau garnitura la orice mancare, mai ales in zilele de post.

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Desertul toamnei pentru cei mici - Dovleac cu nuca

Reteta postata de Mary  · 
Mary     Deserturi   1.8k afisari

Ce paote fi mai sanatos si gustos, toamna, cand gastesti roadele ei, peste tot. Aceasta reteta este usor de preparat si are multe vitamine, este indicata mai ales copilasilor. Un deliciu pentru toata familia,dar, si pentru musafiri.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 kg pulpa de dovleac
  • 250 gr zahar
  • 1 cuisor
  • 1 bucatica de 1 cm baton scortisoara 
  • 1 lingura suc de lamaie
  • nuca macinata (sau fistic macinat)

Cum se prepara

  • Dovleacul se taie bucati de aprox. 3-5 cm. Trebuie sa aveti 1 kg de pulpa taiata, pentru asta va ajung cam 2 felii dintr-un dovleac mai mare.
  • Se pun bucatile de dovleac intr-o oala si se acopera cu zahar. Se pune capacul si se lasa sa stea la frigider pana a doua zi, amestecand de 2-3 ori cand va amintiti de el. A doua zi, zaharul trebuie sa fie topit complet si dovleacul sa fie aproape acoperit de propriul suc.
  • Puneti oala pe foc, adaugati sucul de lamaie, cuisorul si scortisoara. Aduceti la fierbere apoi dati focul la mic. Fierbeti timp de aprox 30 minute, fara sa amestecati in oala. Dupa acest timp verificati sa fie fiert dovleacul. Siropul trebuie sa fi scazut un pic.
  • Stingeti focul, puneti capacul pe oala si lasati dovleacul sa se raceasca in sirop. Dupa cateva ore veti vedea ca dovleacul a absorbit mult sirop si s-a inchis la culoare.
  • Pastrati la frigider. Pentru servire, asezati bucatile de dovleac in farfurie (una cate una, cu grija sunt fragile) si turnati siropul peste ele (daca siropul vi se pare cam subtire puteti sa-l fierbeti 2-3 minute ca sa se reduca). Presarati cu nuca macinata doar in momentul servirii.
  • Un deliciu al toamnei.
Lasa un comentariu |