Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Mamaliga taraneasca

Mamaliga taraneasca

Reteta postata de Marian · 3.7k afisari
Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Reteta postata de Mirela · 2.0k afisari
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Reteta postata de Silvia · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 10.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.5k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.5k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 20.0k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 20.0k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.9k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.4k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.1k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Dulceata22

Mamaliga taraneasca

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 litru apa
  • 200g malai
  • 1 lingurita sare

Cum se prepara

Se pune apa sa fierba intr-o oala sau ceaun de 2 litri. Pentru mamaliga este mai bun ceaunul de tuci, are fundul bombat si se fierbe directe pe flacara mai repede. In apa se pune sare, sa se simta putin. Cand apa clocoteste se presara o lingura de faina in forma de ploaie, ca sa se ingroase putin.


Se pune apoi restul de faina, toata odata, in mijlocul apei, fara sa se amestece. Se lasa sa dea 2-3 clocote ca sa prinda forma apoi se infige facaletul la mijloc si se strapunge pana la fund, pentru ca aburul sa o poata strabate mai bine.


Facaletul se da la o parte si se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute, dupa care se desarta cam 1/2 din apa intr-un alt vas si se amesteca repede cu facaletul, pana numai are cocoloase. Se adauga si restul de apa in doua randuri, mestecand bine dupa fiecare, sa nu ramana cocoloase si numai pe urma se adauga alta apa.


Se aduna cu o lingura de pe marginile oalei si se mai lasa pe foc nemestecata, pana pufaie o data, ca semn ca s-a desprins de pe fund. Atunci se rastoarna pe un platou si se serveste cu diferite preparate: sarmale, pui cu smantana, peste cu usturoi, ciulama de ciuperci, fasole batuta, carnati fripti. Rece este foarte buna cu borsuri.


Din aceasta mamaliga se poate face bulz sau urs de mamaliga. Se ia cate o lingura buna de mamaliga fierbinte, se desface in palma ca sa incapa in ea o lingura de branza de oi si se aduna cocolos. Branza se topeste la caldura mamaligii. Se mananca asa fierbinte imediat sau se pun cocolosii in tava, se ung cu grasime pe deasupra si se dau la cuptor sa se infierbinte, bine si apoi se mananca.


Ciobanii coc acesti cocolosi in spuza fierbinte, dupa ce s-a sting focol de lemne. Mamaliga rece care ramane se taie felii de un deget grosime, se prejeste rumen in ulei pe ambele parti, se pune intr-un graten sau tigaie, se presara cu branza peste ea si se pune la cuptor sa se infierbinte bine, apoi se serveste cu smantana deasupra.

Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Pastravul cel mai bun peste de la noi, se poate prepara cu nuci si migdale o reteta excelenta si sanatoasa. Se folosesc mai multe ingrediente , de care nu am prea auzit, dar, scriu mai jos putin despre ele, 1. Hasmațuchi (asmațuchi, asmățui, hașmaciucă; Anthriscus silvestris) este o plantă erbacee, plăcut mirositoare, cu flori albe, uneori gălbui, dispuse în umbele mici. Este o plantă bianuală și face parte din familia Apiaceae, fiind înrudit cu pătrunjelul și cu morcovul. Hasmațuchi are însușirea de a diminua viscozitatea sângelui.[necesită citare] Este folosit în anumite zone din Moldova la unele preparate culinare, atât în stare proaspătă (la salate) precum și uscată (ciorbe etc.), având un gust acrișor-amărui specific. În Ardeal se numește cherval[necesită citare]; frunzele ei proaspete servesc la asezonarea ciorbelor. Se poate conserva verde în congelator, prin congelare își păstrează mai bine aroma, sau se poate conserva prin uscare, și se păstrează în săculeți de pânz

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 4 pastravi intregi, curatati
  • 1 lamaie
  • 4 linguri de fulgi de migdale
  • 1 legatura de hasmatuchi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 g de unt proaspat
  • 2 linguri de capere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • piper proaspat macinat si sare de mare grunjoasa
  • 2 linguri de unt
  • 1 legatura de creson
  • 8 crengute de rozmarin
  • 12 crengute de cimbru proaspat
  • 1 kg de cartofi cu textura mai ferma
  • 2 crengute de hasmatuchi
  • sare si piper

Cum se prepara

Pasul 1: Taie lamaia in jumatati de rondele subtiri. Spala bine pastravii, usuca-i si freaca-i cu sare si piper pe interior. Umple fiecare pastrav cu cimbru, hasmatuchi, rozmarin si 2 felii de lamaie. Inchide „buzunarul si infinge scobitori ca sa te asiguri ca umplutura ramane la interior.

Pasul 2: Topeste untul intr-o tigaie fierbinte. Asaza pastravii in tigaie si da focul mai incet. Frige-i cate 2 minute pe fiecare parte.

Pasul 3: Sareaza-i, pipereaza-i si pune-i intr-o tava de copt. Toarna deasupra lor untul din tigaie si baga-i pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

Pasul 4: Curata cartofii si fierbe-i 20 de minute. Scurge-i, adauga ulei de masline si sare si paseaza-i grosier.

Pasul 5: Prajeste usor fulgii de migdale intr-o tigaie antiaderenta.

Pasul 6: Topeste untul pentru sos intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga caperele si o lingura mica din otetul in care au stat si soteaza-le putin. Toaca marunt patrunjelul si hasmatuchi, adauga-le in tigaie si mai lasa un pic pe foc.

Pasul 7: Scoate pastravul din cuptor, scoate-i umplutura si, eventual, curata-l de capete.

Pasul 8: Asaza fiecare pastrav pe o farfurie cu piure de cartofi si frunze de creson. Deasupra toarna o lingura de sos si presara fulgi de migdale.

Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Daca e vara e timpul sa te reindragostesti de gratar. Poti incerca lucruri inedite: fructe coapte pe gratar. cand incingi un gratar nu uita ca poti prepara si un desert delicios.

Ce ingrediente iti trebuie

4 Portii

  • 1 lingura de amaretto
  • 4 nectarine, taiate in doua, fara samburi
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 150 gr de branza de vaci, degresata
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • 150 g mascarpone
  • frunze de menta,

Cum se prepara

Pasul 1: Amesteca mascarpone cu branza de vaci pana cand obtii o crema omogena. incorporeaza zaharul vanilat si amaretto, iar apoi da crema la rece.

Pasul 2: Unge jumatatile de nectarine cu ulei de masline. Coace-le pe gratar timp de 1 minut pe fiecare parte.

Pasul 3: Asaza-le pe farfurie, pune cate o lingura de crema deasupra fiecareia si decoreaza cu frunze de menta.

delicioase si gustoase !

Lasa un comentariu |