Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Crostini (crutoane) cu ficat de pui

Crostini (crutoane) cu ficat de pui

Reteta postata de Yummy · 1.4k afisari
Rata la cuptor cu miere de albine, sos de afine si mere caramelizate

Rata la cuptor cu miere de albine, sos de afine si mere caramelizate

Reteta postata de Marcela · 1.8k afisari
Macedonia - un deliciu sardinez

Macedonia - un deliciu sardinez

Reteta postata de Marioara Silvia · 3.3k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 7.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 8.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 8.4k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 18.6k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 18.6k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 3.6k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 3.9k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 3.8k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Irina

Crostini (crutoane) cu ficat de pui

Ce ingrediente iti trebuie

  • 4 file de anșoa scurse de ulei
  • 1 bagheta
  • 2 linguri capere, clătite si tocate
  • 1 morcov, tocat
  • 1 țelină tocată
  • 1/4 cana din supa de pui
  • 500g ficat de pui
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 cațel de usturoi, tocat
  • piper negru si sare (de preferat sarea Kosher)
  • 2 linguri suc de lamâie si 1 lingura coajă de lamâie
  • 6 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 1 ceapă medie, tocată

Cum se prepara

1. Se încălzesc 3 lingurițe ulei de măsline într-o tigaie de foc mediu-mare.


2. Se clătește ficatul de pui si se usuca cu un prosop de hartie, dupa care se adauga in tigaie. Se intoarce si se lasa pana este rumenit si usor roz pe interior (aproximativ 4 minute)


3. Se scoate ficatul si se pune pe un tocator si se toaca in bucățele mici.


4. In aceasi tigaie, se adauga anșoa si gatiți, amestecând frecvent, 2-3 minute.


5. Se adaugă ceapa, morcovul, țelina si usturoiul si se lasa la gatit 10 minute, amestecand din cand in cand.


6. Se adauga vinul si se amestecă până când se evaporă, aproximativ 30 de secunde.


7. Se adauga supa de pui si se amestecă până când lichidul este evaporat în cea mai mare parte, aproximativ 2 minute.


8. Se adaugă ficatul de pui tocat împreună cu pătrunjelul, caperele, sucul de lămâie și coaja, se condimentează cu piper si sare si se gătește pana e fierbinte, aproximativ 2 minute.


9. Se scoate tigaia de pe foc si se lasa la racit. Se transferă amestecul într-un vas si se baga la frigider (optional se poate folosii un mixer pentru a face amestecul ca un piuree)


10. Se pune bagheta taiată felii pe o foaie de copt și se unge cu uleiul rămas. Se coace pană acestea devin aurii, aproximativ 10 minute.


11. Se scot din cuptor feliile, se lasa puțin la răcit si deasupra lor se pune amestecul folosind o lingura.


Pofta mare!

Rata la cuptor cu miere de albine, sos de afine si mere caramelizate

Un deliciu ! Ingredientele sunt accesibile, pregatite simplu prin coacere, caramelizare sau blansare, dar simpla lor alaturare in farfurie se va transforma intr-o bucurie pentru papilele gustative.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 Portii 
  • 1 rata mica (sau carne de porumbel, prepelita, curcan)
  • sare, piper negru
  • 10 boabe de struguri albi
  • 30 g unt
  • 3 frunze de salvie
  • dulceata de afine/fructe de padure
  • 2 morcovi
  • 10 bucati caju caramelizat sau alune de padure caramelizate
  • 1 lingura cu miere
  • 3 crengute de cimbru
  • 3 mere rosii
  • 200 ml vin rosu
  • 2 sfecle potrivite
  • ulei de masline

Cum se prepara

Pasul 1: Amesteca mierea cu vinul, sare si piper macinat proaspat, cimbru si toarna peste rata careia i-ai indepartat pielea de pe piept. Da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade Celsius, pentru 90 de minute.

Pasul 2: Fierbe morcovii in apa cu sare, scoate-i, pune-i in apa rece, si taie-i in jumatati.

Pasul 3: Separat, fierbe sfeclele in coaja, iar cand s-au inmuiat dupa gust, decojeste-le si taie-le in jumatati sau in sferturi, daca sunt mai mari. Decojeste doua mere, curata-le de samburi si taiele cubulete fine. Pune-le apoi pentru 10 minute in apa cu zeama de lamaie (sa nu se innegreasca).

Pasul 4: Taie boabele de struguri in jumatati. Taie marul ramas in felii de 2 mm grosime (cu feliatorul) si caramelizeaza-le in 30 g de unt topit. Scoate-le cu grija pe o farfurie.

Pasul 5: Scoate rata din cuptor. Pune dulceata intr-o craticioara impreuna cu o frunza de salvie si dilueaza cu ceva sos din tava in care s-a copt rata. Pune sosul de dulceata pe foc, dar fara sa-l dai in clocot. Da-l deoparte.

Pasul 6: Strecoara cubuletele de mere si soteaza-le in 20g de unt. Separat, soteaza in putin ulei sfeclele si morcovii, potriveste gustul de sare si piper.

Pasul 7: Portioneaza rata si asaza bucatile de carne pe un platou. Adauga si decoreaza, dupa indemanare, cu feliile de mar caramelizate, sfecla si morcovi.

Pasul 8: Completeaza platoul cu cubuletele de mar sotate, sosul de afine, crengute de cimbru, frunze de salvie, boabe de struguri si caju caramelizat. Inainte de a servi, stropeste totul cu putin ulei de masline.


Macedonia - un deliciu sardinez

Macedonia - un deliciu sardinez

Reteta postata de Marioara Silvia  · 
Marioara Silvia     Deserturi   3.3k afisari
 3.3k afisari

MACEDONIA- este un desert excelent tot timpul anului, dar, in timpul verii este racoritor si cu multe vitamine

Ce ingrediente iti trebuie

ce fructe de sezon doriti sa folositi,

dar, pentru reteta sardineza se foloseste

500 grame de caise,

500 grame de piersici ,

1 lamaie,

1 lingurita de zahar sau miere de albine,

100 grame limoncelo, din comert sau preparat in casa, sa fie de cel putin 40 de grade,

Cum se prepara

prima data se decojesc piersicile,

se taie felii subtiri sau bucatele mai mici, dupa cum se doreste,

se pun toate intr-un bol sau vas de care doriti,

se amesteca fructele cu mierea de albine si limoncelo

se lasa la frigider cca 5 ore, dupa care se serveste rece ca aperitiv,

este excelent,

se pot folosi si alte fructe, dar, conditia este sa puneti Limoncelo, o bautura alcolica de lamaie,

Lasa un comentariu |