Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Lintea -ideala pentru Supa crema cu lamaie si porumb

Lintea -ideala pentru Supa crema cu lamaie si porumb

Reteta postata de Marcela · 1.9k afisari
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Reteta postata de Senin · 3.5k afisari
Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.1k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 9.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.3k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 19.8k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 19.8k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.8k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.3k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.0k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Ionutz

Lintea -ideala pentru Supa crema cu lamaie si porumb

Supa este un deliciu in orice sezon. Este ideala pentru copilasi deoarece are multe vitamine. Usor de preparat si economica. Pentru vegetarieni este ideala.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 300 gr linte (galbena sau rosie)
  • 100 gr porumb din conserva
  • 1 ceapa medie
  • 2 morcovi mai mici
  • 3 catei usturoi
  • 3/4 lingurita curry praf
  • 1 lamaie bio
  • 1 lingura ulei
  • sare

Pentru servit

restul de porumb din conserva (185 gr)

2 linguri pinoli

fulgi de chili dupa gust

3 linguri ulei

Portii: 5

Cum se prepara

  • in uleiul incins se adauga ceapa tocata cubulete marunte si morcovii taiati felii subtiri. Se soteaza pana ceapa se inmoaie, cam 5 minute, fara sa o lasati sa se rumeneasca.
  • Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  • Se adauga curry si porumbul si se amesteca bine. Se adauga lintea (spalata in mai multe ape) si 1.5 l apa.
  • Se aduce la fierbere si apoi se fierbe la foc mic pana lintea si morcovii sunt facuti (cca 20 minute). Catre final se adauga 1.5 lingurite sare (sau dupa gust).
  • Cu polonicul se scot solidele din supa intr-un blender. Se adauga si putina supa. Se mixeaza 2 minute, sa devina piure fin. Treptat se adauga restul de supa si mixati pana aveti consistenta dorita (daca puneti toata supa va fi mai subtire la inceput, dar la reincalzire se va ingrosa).
  • Adaugati coaja rasa de la lamaie si sucul. Amestecati si dregeti de sare.
  • In momentul servitii incingeti uleiul si adaugati boabele de porumb, pinoli, putina sare si fulgi de chili dupa gust (am pus piment d'espelette). Lasati doar pana se infierbanta toate.
  • Serviti supa calda in boluri cu cate 1 lingura de topping si putin ulei din tigaie.

Gustos si sanatos !

Musaca de vinete

Musaca de vinete

Reteta postata de Senin  · 
Senin     Mâncăruri cu carne   3.5k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

  • 4 vinete mijlocii
  • 750 g carne macră
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 4 linguri untură
  • 2 linguri făină
  • 1 Iingură pesmet
  • 4 roşii sau 1 lingură bulion
  • 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă

Cum se prepara

Se aleg vinete mijlocii. Se taie fără să se cureţe, în felii groase de un deget. Se opăresc cu apă sărată şi se aşază sub un fund cu o greutate pe el, ca să se scurgă.


Se dă prin maşină carnea împreună cu morcovul şi cartoful crud. Se prăjeşte carnea şi ceapa tăiată mărunt cu o lingură de untură. După ce s-a răcorit puţin, se adaugă un ou, smântână, sare şi piper. Se scot vinetele de sub teasc, se zvântă cu un şervet, se dau prin făină şi se prăjesc în untură, fiecare felie pe ambele părţi, Vinetele se pot prăji şi fără a fi opărite.


Intr-o cratiţă unsă cu untură şi presărată cu pesmet se aşază un rând de vinete, un strat de carne, şi aşa mai departe, până se isprăvesc carnea şi vinetele. Este de preferat ca ultimul strat să fie de vinete. Deasupra se toarnă o ceaşcă de zeamă de carne cu o lingură de bulion de roşii, sau se prin câteva roşii tăiate felii. Se dă la cuptor să scadă. Când este gata, se răstoamă pe o farfurie.


Pentru a economisi untura şi totodată pentru ca mâncarea să fie mai uşoară, se pot pregăti vinetele neprăjite în untură. Astfel, vinetele tăiate felii se prăjesc uşor, pe ambele părţi, direct pe plita potrivit de încinsă. Pe măsură ce se rumenesc, se pun într-un castron presărate cu puţină sare. Se acopăr şi se ţin să se aburească până ce se pregăteşte carnea pentru musaca. Se face apoi musacaua la fel ca mai sus.


Coroana regala - prajitura fantastica cu zmeura si catina

Este un desert englezesc fantastic, gustos si sanatos. Zmeura si catina, rosu si galben, nu doar arata bine pe norisorul de bezea, dar si gusturile lor se imbina frumos. O sa mai folosesc catina in deserturi. Imi place mult. Si asa un miros placut a ramas in casa dupa ce am facut siropul...

Ce ingrediente iti trebuie

Bezea

4 albusuri de ou (la temp. camerei)

200 gr zahar pudra vanilat (cumparat fiindca are amidon; daca macinati voi zaharul, adaugati 10 gr amidon la 190 gr zahar tos si apoi macinati)

2 lingurite otet

1 priza sare

Sirop de catina

100 gr catina

50 gr zahar

Coulis de zmeura

50 gr zmeura

2 lingurite sirop de catina

Altele

200 ml smantana pentru frisca

150 gr zmeura proaspata

frunze de menta

zahar pudra (vanilat)

Portii:cca  6

Cum se prepara

Se spala bine, se usca bine si apoi se degreseaza cu o felie de lamaie vasul in care bateti albusurile (inclusiv telul si alte accesorii, daca folositi robotul de bucatarie).


Se pun albusurile cu o priza de sare in vas si incepeti sa le bateti. Cand aveti o spuma alba densa, incepeti sa adaugati zaharul pudra, cate o lingura o data, apoi faceti pauza sa se incorporeze bine si treceti la urmatoarea lingura. Cand ati pus jumatate de zahar adaugati o lingurita otet. Adaugati si restul de zahar, tot asa treptat, cate o lingura pe rand. La final adaugati cealalta lingurita de otet. Mai bateti un minut spuma. Acum, ea trebuie sa stea pe tel si sa fie lucioasa. Daca nu este asa, continuati sa bateti.


Pe tava cuptorului puneti hartie de copt. Trasati un cerc pe hartie (diametru 20 cm) si asezati spuma in mijlocul lui.Cu o spatula lata de patiserie dati forma de dom. Cu spatula tinuta paralel cu tava trageti de jos in sus pe spuma de jur-imprejur ca sa obtineti o margine regulata, ca petalele de lalea. Cu dosul unei linguri faceti o adancitura in mijloc, ca un crater, ca sa aveti loc de umplutura.

Dati spuma la cuptor, la 130C pentru 1 ora si 20 minute. Nu deschideti cuptorul in acest timp. Bezeaua va deveni usor crem pe dinafara si cu o crusta foarte casanta. In interior va ramane alba si va avea consistenta de marshmallow.

Stingeti cuptorul si lasati bezeaua sa se raceasca in cuptor. Acest pas este obligatoriu, altfel bezeaua poate crapa sau se poate lasa.


Desfaceti hartia de copt de sub bezea, tragand usor de ea, fara sa rupeti blatul. Asta e pasul cel mai greu. Daca apar mici fisuri in bezea e ok! Asezati bezeaua pe platou.

* bezeaua rece se poate pastra la frigider intr-un vas cu capac sau acoperit cu folie pana in momentul servirii

Pentru siropul de catina se pune catina si 50 ml apa intr-o craticioara. Se fierbe 5 minute, pana catina e moale. Se stoarce continutul cratiteti intr-un tifon ca sa extrageti cat de mult suc din catina. Ar trebui sa aveti cam 100 ml suc la final.

Adaugati zaharul si fierbeti inca 5 minute, pana aveti un sirop consistent. Raciti si pastrati la frigider pana e nevoie de el. La rece se va mai ingrosa, va deveni ca o miere.


Pentru coulis de zmeura aceasta se mixeaza in robot sau blender (sau cu blenderul vertical) pana aveti piure.


Se trece acest piure printr-o sita fina (cea de ceai de exemplu) ca sa eliminati samburii. Adaugati in coulis 2 lingurite sirop de catina si amestecati. Se pastreaza la frigider pana e nevoie de el.

Frisca se bate doar cu maxim 30 minute inainte de a servi desertul. Se bate pana sta pe tel. Se monteaza frumos in craterul Pavlovei.


Peste frisca se toarna coulis de zmeura. Apoi se toarna sirop de catina (nu e nevoie sa-l puneti pe tot, adaugati dupa gust, el e acrisor si usor amarui).


Asezati zmeura proaspata deasupra, lasand sa se vada pe margine frisca. Decorati cu frunze de menta si presarati zahar pudra peste zmeura.

Ce poate fi mai gustos si frumos ??

un deliciu

Lasa un comentariu |