Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Oua umplute

Oua umplute

Reteta postata de Marioara Silvia · 2.0k afisari
Placinta de vara cu manzat

Placinta de vara cu manzat

Reteta postata de Marioara Silvia · 1.9k afisari
Salam de biscuiti - reteta minune a vremurilor de altadata,

Salam de biscuiti - reteta minune a vremurilor de altadata,

Reteta postata de Alexandra Anda · 2.0k afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 9.8k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 10.3k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 10.3k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 19.8k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 19.8k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Shake din albusul de ou biciuit- sanatate si energie
Barcute de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Lorena · 4.8k afisari
Conține  |  4 retete
Deliciu in farfurie - crochete de pui la cuptor
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Fine si delicioase - trufe de ciocolata
Socată, rețeta bunicii sau rețeta tradițională
Meniu postat de Senin · 5.3k afisari
Conține  |  3 retete
Ciorba de fasole verde ardeleneasca
Sa aveti pofta !- pui cu gutui coapte
Cheesecake , special pentru copilasi
Meniu postat de AncaEnache · 5.0k afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de AncaEnache

Oua umplute

Pentru Sarbatoarea de Paste, o reteta de oua umplute, gustoasa si foarte usor de pregatit dar, este foarte gustoasa si daca o preparati periodic pentru familie, este o reteta sanatoasa cu ingrediente maturale,

Ce ingrediente iti trebuie

pentru 2 portii :

  • 1 ardei gras rosu
  • 10 oua
  • 5 felii de sunca
  • 2 linguri cu maioneza
  • 1 lingura cu iaurt gras
  • sare, piper alb
  • marar verde

Cum se prepara

  • Pasul 1: Fierbe ouale in apa cu sare. Decojeste-le, taie-le in jumatati si scoate cu grija galbenusurile si pune-le intr-un castron. Zdrobeste-le cu o furculita.
  • Pasul 2: Taie cubulete fine sunca slaba si ardeiul gras si adauga-le peste galbenusuri. Completeaza cu maioneza si, optional, adauga iaurtul. Potrivete gustul cu sare si piper alb proaspat zdrobit.
  • Pasul 3: Amesteca usor. Umple fiecare barcuta de albus cu 1-2 lingurite de umplutura si presara deasupra marar verde tocat fin.
  • Pasul 4: Pentru un plus de gust, adauga in compozitie fie cativa fulgi de chili, fie putina boia iute sau afumata.

Placintele rotunde, cu umplutura bogata, sunt nu doar gustoase, ci si arata spectaculos.

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • coaja de lime si portocala
  • 2 linguri de praz tocat
  • sare, piper negru proaspat rasnit
  • 1 lingura de pesmet
  • 2 catei de usturoi zdrobit
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de patrunjel tocat
  • 30 gr de muguri de pin
  • 1 ceapa rosie
  • 3 foi de placinta
  • 1 ceapa verde
  • 500 gr de carne de manzat sau de vitel, tocata
  • 1 zucchini
  • 2 linguri de stafide
  • praf de nucsoara si scortisoara

Cum se prepara

Pasul 1: Intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta, calesc ceapa rosie in putin ulei de masline. Adaug usturoiul, ceapa verde si prazul tocate marunt, cuburi din pulpa de dovlecel si stafidele. Sotez usor.

Pasul 2: Adaug in tigaie carnea tocata de manzat si o las pana e facuta in proportie de 70%. Compozitia ar trebui sa aiba un aspect sfaramicios, ca la cuscus. Asezonez cu sare, piper, un praf de nucsoara si scortisoara, coaja rasa de lime si portocala.

Pasul 3: Separat, prajesc putin mugurii de pin, doar cat sa-si deschida aromele, si-i adaug in compozitie. Amestec totul foarte bine, apoi torn compozitia intr-o sita asezata peste un bol si o las sa se scurga de toate zemurile si sa se raceasca bine – aproximativ o ora si jumatate.

Pasul 4: Pregatesc forma pentru cuptor (un bol din inox sau de sticla). Ung peretii formei cu ulei de masline. Pensulez fiecare foaie de placinta cu ulei de masline. Asez fiecare foaie in forma, aranjand-o cu degetele astfel incat sa se muleze pe peretii vasului. La final, peste cele 3 foi suprapuse presar putin pesmet. Torn compozitia inauntru si o presez bine , o acopar cu marginile foilor, ung foile cu ulei de masline si bag forma la cuptor, la 180 grade C, 30-35 de minute, pana cand foile devin aurii si crocante.

Pasul 5: Scot placinta din cuptor, o rastorn pe un platou si o servesc decorata cu ierburi aromatice (rozmarin, cimbru, salvie), frunzulite de sakura sau impreuna cu diferite sosuri – provensal sau chimichurri.

Salam de biscuiti - reteta minune a vremurilor de altadata,

Prajitura minune, din alte vremuri, prin care toate gosopdinele o preparau, cu ce aveau in camara. Putine nuci, biscuiti, cacao, unt sau margarina si rezulta o bunatate de prajitura pentru cei mici. Este un deliciu si acum, pentru ca nu are crema si este mult mai sanatoasa decat alte prajituri.

Ce ingrediente iti trebuie

250 gr biscuiti simpli

250 gr zahar

100 gr unt

50 gr cacao + putina cacao (sau pudra de ciocolata) pentru folie

75 gr nuca prajita (sau stafide inmuiate in apa calduta sau 2 lingurite cafea instant)

120 ml lapte

bucatele de cicocolata sau orice alt ingredient delicios aveti in casa

esenta de rom (sau rom)

Cum se prepara

Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (sau stafidele) taiata bucati mici, daca folositi.

Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).

Adaugati untul si amestecati pana se topeste.

Adaugati cacaoa (si cafeaua daca folositi) dizolvata in 60 ml lapte. Adaugati si esenta de rom. Lasati sa dea un clocot.

Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.


Pe o folie de plastic presarati putina cacao (sau pudra de ciocolata) si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma de rulou si impingeti din ambele capete sa scoateti aerul din salam.

Legati strans la ambele capete si dati salamul de biscuiti la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati cu restul de compozitie.

Este un deliciu !

Lasa un comentariu |