Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Tarta cu cartofi

Tarta cu cartofi

Reteta postata de Marcela · 858 afisari
Dovlecei cu pui, gustosi, reteta economica si simpla !

Dovlecei cu pui, gustosi, reteta economica si simpla !

Reteta postata de Marioara Silvia · 722 afisari
Reteta de toamna- DOVLEAC COPT CU DULCEAŢĂ

Reteta de toamna- DOVLEAC COPT CU DULCEAŢĂ

Reteta postata de Silvia · 842 afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 2.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 2.2k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 2.4k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 14.4k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 14.4k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Aperitiv cu aluat crocant si legume
Pui gustos, în stil italian
Langoşi – reteta noastra romaneasca de la mama si bunica
Meniu postat de Dulceata22 · 118 afisari
Conține  |  3 retete
Supa de chimen servita cu crutoane
Cotlet de porc cu sos de hribi si cartofi mediteraneeni
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Ionutz · 101 afisari
Conține  |  3 retete
Supa sau ciorba cu carne
Ciulama de gaina, rata sau gasca
Tarta de fructe sardineza
Meniu postat de Cristina · 121 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Iulia

Tarta cu cartofi

Retetele la cuptor sunt recunoscute ca fiind mai sanatoase decat cele realizate prin prajire sau fierbere, iar cand folosesti si legume proaspete si de calitate, efectul pentru o cina sanatoasa si usoara este garantat.

Ce ingrediente iti trebuie

4 portii,

  • 1 kg de cartofi
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sos Worcester
  • 1 legatura de marar tocat
  • 1 legatura de chives tocat
  • 120 g de smantana grasa
  • 1 pachet de aluat foietaj
  • 2 cepe tocate
  • 200 g de bacon afumat
  • sare si piper

Cum se prepara

Pasul 1: Prajeste bacon-ul intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste-o 5 minute. Adauga si cartofii taiati felii subtiri, acopera si lasa sa se inabuse 10 minute, la foc mic. Pune sare, piper, smantana, sosul Worcester si jumatate din ierburi, amesteca si ia de pe foc.

Pasul 2: Intinde aluatul foietaj intr-o tava unsa cu unt, toarna amestecul de cartofi si acopera cu aluatul ramas pe margini. Unge cu ou batut si coace in cuptor, 50 de minute, la 160°C. Inainte de servire, presara ierburile ramase.

Dovlecei cu pui, gustosi, reteta economica si simpla !

Ce poate fi mai sanatos, decat o mancarica de pui cu legume proaspete !! O reteta simpla si econimica, pentru orice gospodina.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 3-4 dovlecei
  • 2 pulpe
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mărar
  • 4căţei de usturoi
  • 1 cutie roşii cubuleţe – 400 gr sau 2-3 roşii proaspete
  • cimbru, boabe de muştar şi coriandru, piper, sare
  • ulei

Cum se prepara

1. Zdrobim în mojar coriandru şi muştarul. Curăţăm şi crestăm pulpele, le dăm un praf de sare şi le frecăm cu coriandru, muştar şi piper. Le punem la prăjit într-o tigaie încinsă, cu 2 linguri de ulei şi 2-3 rămurele de cimbru. Le rumenim bine pe ambele părţi. La final, adăugăm un păhărel cu apă pentru a degresa tigaia şi a obţine un fel de sos condimentat, pentru a nu pierde aromele lăsate de carne.


2. Continuăm în aceeaşi tigaie dacă este suficient de mare sau lucrăm cu o crăticioară. Punem sosul rămas de la carne în cratiţă şi adăugăm ceapa tăiată cubuleţe şi morcovul tăiat rondele. Adăugăm şi 2 căţei de usturoi feliaţi.


3. Curăţăm de coajă dovleceii (nu este obligatoriu dacă dovlecei sunt foarte tineri) şi îi tăiem cuburi mai măricele. Punem dovleceii în cratiţă, peste ceapă şi dăm un praf de sare.


4. Adăugăm roşiile din conservă sau roşii proaspete decojite şi mărunţite şi amestecăm. Tot acum punem şi mărarul proaspăt mărunţit. Punem o ceaşcă cu apă şi lăsăm să bolborosescă încet spre înmuierea dovleceilor.


5. Dovleceii nu trebuie să se fărâmiţeze ci să rămână fermi, să le simţim textura. Când dovleceii şi-au pierdut culoarea de crud, băgăm cratiţa la cuptor pentru 20 de minute, să scadă şi să se rumenească.


6. Scoatem cratiţa de la cuptor şi arânjăm pulpele rumene pe dovlecei. Ornăm cu verdeaţă la alegere, după cum preferăm – mărar, pătrunjel sau chiar leuştean. Îmi plac cu usturoi aşa că am feliat ceilalţi doi căţei de usturoi şi i-am pus peste dovlecei. Dacă înlăturăm carnea putem obţine o mâncare de post reuşită.


Pe cât de simplă pe atât de mult mi-a plăcut găteala asta. Cred că păcătuim când preparăm excesiv dovleceii, în special în combinaţie cu alte legume şi în final nu mai putem să le identificăm şi apreciem gustul. De asemenea, la dovlecei ca şi la broccoli, usturoiul este delcicios si da un gust nemaipomenit.


Reteta de toamna- DOVLEAC COPT CU DULCEAŢĂ

Dovleacul copt este un izor de sanatate pentru familie, este delicios si gustos. Se prepara usor si poate inlocui cu succes orice desert . Un deliciu al toamnei , cu multe vitamine !

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1 dovleac
  •  1 lingurita rasă de scorţişoară
  •  3-4 linguri zahăr
  •  2 lingurite coajă de lămâie
  •  esenţă de vanilie
  •  100 ml vin alb dulce
  •  100-120 g nuci prăjite şi tocate
  •  4-5 linguri dulceaţă de coacăze sau de fructe de pădure
  •  unt sau ulei pentru uns

Cum se prepara

1. Se taie dovleacul în felii subţiri de 1-1,5 cm.

Într-o tavă de copt, unsă cu unt sau ulei, se aranjează feliile de dovleac, înţepate cu furculiţa din loc în loc.


Se presară deasupra zahăr, scorţişoară şi coajă de lămâie rasă şi se stropeşte cu esenţă de vanilie.

2. Se adaugă, câte puţin, vinul îndoit cu apă, pentru ca dovleacul să se înmoaie, şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, până când dovleacul se caramelizează deasupra, timp de 30-40 de minute.

Se serveşte cald sau rece, ornat cu dulceaţă de coacăze şi bucăţele de nuci, sau cu ce va place si aveti in camara.

Un deliciu sanatos de toamna !

Lasa un comentariu |