Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Placintele romanesti cu varza

Placintele romanesti cu varza

Reteta postata de Mary · 900 afisari
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Reteta postata de Marioara Silvia · 880 afisari
Smoothie de zmeura

Smoothie de zmeura

Reteta postata de Marioara Silvia · 937 afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 2.0k afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 2.2k afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 2.4k afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 14.4k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 14.4k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Aperitiv cu aluat crocant si legume
Pui gustos, în stil italian
Langoşi – reteta noastra romaneasca de la mama si bunica
Meniu postat de Dulceata22 · 118 afisari
Conține  |  3 retete
Supa de chimen servita cu crutoane
Cotlet de porc cu sos de hribi si cartofi mediteraneeni
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Ionutz · 101 afisari
Conține  |  3 retete
Supa sau ciorba cu carne
Ciulama de gaina, rata sau gasca
Tarta de fructe sardineza
Meniu postat de Cristina · 121 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Jeni81

Placintele romanesti cu varza

Ce poate fi mai bune si gustoase decat placintelele cu varza. Sunt usor de preparat si economice, dar, sunt pline de vitamine . Simplu, usor de preparat si un deliciu in farfurie.

Ce ingrediente iti trebuie

  • 250 gr varza alba (taiata fideluta fina)
  • 1 morcov mic
  • 3 fire ceapa verde
  • 5-6 fire patrunjel
  • 3 oua
  • 40 gr faina alba (1 lingura cu varf)
  • sare
  • ulei (pentru uns tigaia)

  • Varianta simpla
  • 2 fire marar
  • ardeiu iute rosu (sau fulgi de chili; optional)
  • piper negru macinat
  • Varianta in stil japonez
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 1/4 lingurita dashi instant

Bucati: 12

Cum se prepara

  • Varza se taie fideluta cat mai fina (cu un cutit sau folosind o razatoare de genul acesta). Taiati doar partea de frunze din varza, evitati partile tari ale cotorului.
  • Pentru aceasta reteta este suficienta 1/2 varza mica. Se da morcovul pe razatoarea mica.

  • Se presara varza cu 1 lingurita sare si se framanta pana se inmoaie bine de tot (va scadea volumul verzei la jumatate si va veti simti mainile umede).

  • Adaugati ceapa tocata rondele si patrunjelul tocat fin. Daca mergeti pe varianta simpla, adaugati acum mararul si ardeiul iute tocat fin si rasniti putin piper negru.

  • Separat bateti bine ouale si adaugati faina. Amestecati pana nu se mai vad cocoloase. Daca mergeti pa varianta japoneza, adaugati in oua sosul de soia, uleiul de susan si dashi (dizolvat inainte in 1 lingura apa fierbinte). Omogenizati.

  • Adaugati varza in amestecul de oua si amestecati foarte bine.

  • Incingeti foarte bine o tigaie larga. Ungeti-o cu ulei metotoda clasica). Se poate pune uleiul direct in compozitie, metoda moderna.Dati focul aproape la mic.
  • Luati cate o lingura cu varf din amestecul de varza si puneti-l in tigaie. Cu dosul lingurii nivelati movilita sub forma de clatita plata. Aveti grija la "varfurile" de varza care ies pe margine, trageti-le inauntru, au tendinta sa se arda. Faceti cate 3-4 placintele pe tura, fara a le inghesui.

  • Prajiti in jur de 4 minute pe prima parte si 3 minute pe a doua. Dupa fiecare tura, ungeti din nou tigaia. Inainte de fiecare tura, oul are tentinta sa se adune la fund.

  • Placintelele cu varza sunt bune calde sau la temperatura camerei. Le asezati pe farfurie cu prima parte prajita in sus (sunt mai aratoase pe acea parte).

  • Se pot servi cu smantana/iaurt (pentru varianta simpla) sau cu maioneza aromata cu wasabi (pentru varianta japoneza).
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie doar de o oala si de aproximativ 20 de minute timp de gatit. Vei obtine o mancare cremoasa, plina de arome, potrivita chiar daca tii post sau esti vegetarian. O poti servi alaturi de quinoa sau orez si se pastreaza bine in frigider chiar si patru zile.

Ce ingrediente iti trebuie

  • o cana si jumatate cu apa
  • 2 cani de boabe de linte rosie
  • 425 de grame de lapte de cocos
  • 1 lingura de pudra de curry
  • 2 lingurite de turmeric
  • 1 lingurita de chimion
  • 1 lingurita de ghimbir
  • o jumatate de lingurita de sare si piper

Cum se prepara

Intr-o oala incapatoare, pune apa pe foc mediu pana incepe sa fiarba.

Adauga lintea rosie si laptele de cocos si incalzeste amestecul pana incepe sa fiarba.

Da focul la minimum si mai gateste inca zece minute, pana cand boabele de linte se inmoaie.

Adauga toate condimentele, amesteca si mai tine mancarea pe foc inca cinci minute.

Serveste mancarea cu orez sau quinoa.

Smoothie de zmeura

O idee de gustare, foarte rapida si satioasa: smoothie.

Ce ingrediente iti trebuie

2 portii !

  • 350 ml lapte cu ciocolata
  • 400 ml lapte de migdale
  • 500 g zmeura
  • 4 linguri cu fulgi de ovaz
  • extract de vanilie (optional)
  • 4 nuci caju

Cum se prepara

  • Pasul 1: Spala fructele sub jet de apa rece si scurge-le bine. Paseza-le printr-o sita fina pentru a inlatura samburii fini.
  • Pasul 2: Pune intr-un blender toate ingredientele, adauga pasta fina de zmeura si mixeaza de cateva ori pana obtii o bautura cremoasa si suficient de fina.
  • Pasul 3: Pentru un plus de gust si aroma, adauga o jumatate de lingurita cu extract de vanilie. Serveste imediat.
Lasa un comentariu |