Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ce contine acest meniu

Supa crema de cartofi dulci cu bacon

Supa crema de cartofi dulci cu bacon

Reteta postata de Marcela · 506 afisari
Sarmale cu carne de pasăre

Sarmale cu carne de pasăre

Reteta postata de Elena · 2.0k afisari
TORT DELICIU CU DOVLEAC- CHEESECAKE CU DOVLEAC FĂRĂ COACERE

TORT DELICIU CU DOVLEAC- CHEESECAKE CU DOVLEAC FĂRĂ COACERE

Reteta postata de Silvia · 515 afisari

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 183 afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 380 afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 616 afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri castigatoare

MENIUL SAPTAMANII  |  16 Sept. - 22 Sept.

Creata de Mary · 11.3k afisari
MENIUL LUNII  |  Septembrie 2019

Creata de Mary · 11.3k afisari

Arhiva castigatori

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Tarta cu cartofi
Dovlecei cu pui, gustosi, reteta economica si simpla !
Reteta de toamna- dovleac copt cu dulceaţă
Meniu postat de Iulia · 253 afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de telina cu nuca- ideala, sanatate si vitamine
Pizza sardineza- pizza țărănească
Reteta de toamna- dovleac copt cu dulceaţă
Meniu postat de Ionutz · 237 afisari
Conține  |  3 retete
Placintele romanesti cu varza
Mancare de linte rosie cu lapte de cocos,
Smoothie de zmeura
Meniu postat de Jeni81 · 252 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Meniu culinar postat de Mary

Supa crema de cartofi dulci cu bacon

Poti inlocui crutoanele de paine din supa, cu bacon rumenit. o supa delicioasa,

Ce ingrediente iti trebuie

  • 2 portii,
  • 50 g de unt
  • 1 lingura de zahar
  • 100 g de lapte
  • 1 fir de praz mare
  • 3 cl de vin de Porto
  • 1 lingura de ulei
  • 2 cepe albe mari
  • 100 g de bacon
  • 100 g de apa
  • 1500 g de cartofi dulci
  • 100 g de smantana lichida

Cum se prepara

Pasul 1: Intr-o tigaie, trag in unt cartofii taiati in 6-8 bucati si prazul taiat rondele. Apoi pun laptele, smantana, apa (cat sa-i acopere), sare, piper si las sa fiarba incet pana se inmoaie bine cartofii. Dupa ce au fiert, pasez cu mixer-ul vertical si subtiez supa cu putin lapte rece, daca e nevoie.

Pasul 2: Bacon-ul il trag intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, pana devine crocant.

Pasul 3: Ceapa taiata solzisori o caramelizez la foc mic, intr-o tigaie, cu o lingura de ulei, o lingura de zahar si vinul de Porto.

Pasul 4: Torn supa in boluri, in mijlocul fiecarui bol asez frumos bucatele de bacon prajit si, cu o lingura, pun si ceapa caramelizata aromata cu vin de Porto. Un deliciu!

Sarmale cu carne de pasăre

Ce ingrediente iti trebuie

  • 1kg carne pasare (gaina, curca sau gâsca)
  • 1-2 bucati de varza acra sau dulce
  • 100g orez
  • 2 cepe
  • 100g untura de pasare sau ulei
  • 50g bulion
  • piper (boabe si macinat)
  • 1 fir de cimbru

Cum se prepara

Carnea se spala, se ia de oase, se taie in bucati si impreuna cu ceapa taiata felii si calita putin (in 50g de untura sau ulei), se dau prin masina de tocat.


Intre timp, se spala orezul, se pune cu apa la oparit, si dupa ce s-a umflat, se scurge si se clateste cu apa rece pana se va raci, dupa care se adauga la tocatura, apoi se adauga sare si piper si se amesteca.


Daca carnea este slaba, se adauga jumatate de pahar de apa. Se desface varza in foi: daca este dulce se opareste in apa cu sare acrita putin cu bors sau cu otet, iar daca varza este prea acra sau sarata, se spala in apa calda si se clateste bine. La frunzele mici se taie nervura, iar daca frunzele sunt mari acestea se vor taia in 2-3 bucati (pe lungul nervurii), de o parte si de alta a acesteia.


Se fac sarmale mici, cam de 60g fiecare si se aseaza intr-o cratita, in care s-a pus un strat de varza tocata; putina varza tocata se pune si deasupra sarmalelor. Cimbru si boabele de piper se pun la mijloc, intre sarmale, apoi vasul cu sarmale si umple cu zeama pregatita astfel: in restul de untura (sau ulei) se caleste o ceapa taiata marunt si cand s-a ingalbenit putin se adauga bulion, se stinge cu apa si toarna peste sarmale pana aproape de nivelul lor.


La inceputul fierberii sarmalele se umfla, iar dupa cateva minute ele se aseaza si se dezumfla, si dupa aceea se mai poate adauga zeama. Cand sarmalele sint aproape gata, se controleaza daca nu cumva sunt prea scazute; se mai adauga apa fierbinte si un rand de felii de rosii care se pun deasupra si se introduc in cuptor sa se gratineze. Se servesc cu mamaliguta calda. Pofta mare!

TORT DELICIU CU DOVLEAC- CHEESECAKE CU DOVLEAC FĂRĂ COACERE

Cel mai delicios tort cu dovleac, fara coacere, Sanataos, gustos, economic, ideal pentru mesele festive de toamna . Este un deliciu pentru copilasi.

Ce ingrediente iti trebuie

Pentru cremă
  •  230 g cremă de brânză dulce (Philadelphia/Mascarpone)
  •  50 g zahăr tos
  •  55 g zahăr brun
  •  350 g piure de dovleac
  •  1 esență de vanilie
  •  1/2 linguriță scorțișoară
  •  1/2 linguriță ghimbir
  •  1/4 linguriță nucșoară
  •  230 g frișcă bătută
Pentru blat/crustă
  •  10-11 biscuiți graham
  •  120 g unt nesărat topit
  •  25 g zahăr tos
  •  23 g zahăr brun

Cum se prepara

Piureul de dovleac se face ca orice alt piure: se fierbe și se pisează.

Într-un robot de bucătărie sfărâmă biscuiții graham împreună cu restul ingredientelor pentru blat. Mixează până obții un rezultat omogen și sfărâmicios.

Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut.

Dă la congelator și apucă-te de umplutură.

Într-un vas mare, bate brânza dulce cu zahărul tos și cel brun până obții un rezultat cremos. Adaugă piureul de dovleac, esența de vanilie, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.

Amestecă bine până la omogenizare. Adaugă și frișca bătută în compoziție, până devine mătăsoasă.

Scoate tava din congelator și toarnă umplutura în mod egal peste.

dorești, poți presăra puțină scorțișoară deasupra sau frișcă.

Se ține cel puțin 2 ore la frigider înainte de servire.

Un deliciu cu multe vitamine !

Lasa un comentariu |