1. Supa crema de cartofi dulci cu bacon
3. TORT DELICIU CU DOVLEAC- CHEESECAKE CU DOVLEAC FĂRĂ COACERE
Poti inlocui crutoanele de paine din supa, cu bacon rumenit. o supa delicioasa,
Pasul 1: Intr-o tigaie, trag in unt cartofii taiati in 6-8 bucati si prazul taiat rondele. Apoi pun laptele, smantana, apa (cat sa-i acopere), sare, piper si las sa fiarba incet pana se inmoaie bine cartofii. Dupa ce au fiert, pasez cu mixer-ul vertical si subtiez supa cu putin lapte rece, daca e nevoie.
Pasul 2: Bacon-ul il trag intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, pana devine crocant.
Pasul 3: Ceapa taiata solzisori o caramelizez la foc mic, intr-o tigaie, cu o lingura de ulei, o lingura de zahar si vinul de Porto.
Pasul 4: Torn supa in boluri, in mijlocul fiecarui bol asez frumos bucatele de bacon prajit si, cu o lingura, pun si ceapa caramelizata aromata cu vin de Porto. Un deliciu!
Carnea se spala, se ia de oase, se taie in bucati si impreuna cu ceapa taiata felii si calita putin (in 50g de untura sau ulei), se dau prin masina de tocat.
Intre timp, se spala orezul, se pune cu apa la oparit, si dupa ce s-a umflat, se scurge si se clateste cu apa rece pana se va raci, dupa care se adauga la tocatura, apoi se adauga sare si piper si se amesteca.
Daca carnea este slaba, se adauga jumatate de pahar de apa. Se desface varza in foi: daca este dulce se opareste in apa cu sare acrita putin cu bors sau cu otet, iar daca varza este prea acra sau sarata, se spala in apa calda si se clateste bine. La frunzele mici se taie nervura, iar daca frunzele sunt mari acestea se vor taia in 2-3 bucati (pe lungul nervurii), de o parte si de alta a acesteia.
Se fac sarmale mici, cam de 60g fiecare si se aseaza intr-o cratita, in care s-a pus un strat de varza tocata; putina varza tocata se pune si deasupra sarmalelor. Cimbru si boabele de piper se pun la mijloc, intre sarmale, apoi vasul cu sarmale si umple cu zeama pregatita astfel: in restul de untura (sau ulei) se caleste o ceapa taiata marunt si cand s-a ingalbenit putin se adauga bulion, se stinge cu apa si toarna peste sarmale pana aproape de nivelul lor.
La inceputul fierberii sarmalele se umfla, iar dupa cateva minute ele se aseaza si se dezumfla, si dupa aceea se mai poate adauga zeama. Cand sarmalele sint aproape gata, se controleaza daca nu cumva sunt prea scazute; se mai adauga apa fierbinte si un rand de felii de rosii care se pun deasupra si se introduc in cuptor sa se gratineze. Se servesc cu mamaliguta calda. Pofta mare!
Cel mai delicios tort cu dovleac, fara coacere, Sanataos, gustos, economic, ideal pentru mesele festive de toamna . Este un deliciu pentru copilasi.
Piureul de dovleac se face ca orice alt piure: se fierbe și se pisează.
Într-un robot de bucătărie sfărâmă biscuiții graham împreună cu restul ingredientelor pentru blat. Mixează până obții un rezultat omogen și sfărâmicios.
Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut.
Dă la congelator și apucă-te de umplutură.
Într-un vas mare, bate brânza dulce cu zahărul tos și cel brun până obții un rezultat cremos. Adaugă piureul de dovleac, esența de vanilie, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.
Amestecă bine până la omogenizare. Adaugă și frișca bătută în compoziție, până devine mătăsoasă.
Scoate tava din congelator și toarnă umplutura în mod egal peste.
dorești, poți presăra puțină scorțișoară deasupra sau frișcă.
Se ține cel puțin 2 ore la frigider înainte de servire.
Un deliciu cu multe vitamine !