Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Castigatori alte concursuri

Micul dejun de duminica- Omleta greceasca umpluta cu crema de telemea , ananas si maghiran
RETETA ZILEI  |  18 Octombrie

Micul dejun de duminica- Omleta greceasca umpluta cu crema de telemea , ananas si maghiran

Creata de Mary · 211 afisari
Pui dulce si lipicios la cuptor cu susan si sos de soia
RETETA SAPTAMANII  |  07 Oct. - 13 Oct.

Pui dulce si lipicios la cuptor cu susan si sos de soia

Creata de AncaEnache · 94 afisari
Saramura de peste , reteta de la Dunare,
RETETA LUNII  |  Septembrie 2019

Saramura de peste , reteta de la Dunare,

Creata de Silvia · 590 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele articole

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
ARTICOL

Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete

Articol creat de Cristina · 33 afisari
Mierea de rapiţă, o minune pentru sanatate si frumusete
Apa si o zi frumoasa !
ARTICOL

Apa si o zi frumoasa !

Articol creat de Cristina · 268 afisari
Apa si o zi frumoasa !
Pastele orientale si pastele fara grau
ARTICOL

Pastele orientale si pastele fara grau

Articol creat de AncaEnache · 528 afisari
Pastele orientale si pastele fara grau
Mai multe articole

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Risotto alla milanese
Somon file cu ciuperci și sos de rodii
Prajitură din mălai cu merişoare
Meniu postat de Soffia · 454 afisari
Conține  |  3 retete
Chiftele cu cartofi si somon
Gutui umplute cu carne
îngheţată cu seminţe de cânepă
Meniu postat de Capsunica · 468 afisari
Conține  |  3 retete
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Cordon bleu
Tort de mere coapte cu nuci si seminte
Meniu postat de Felicia7 · 487 afisari
Mai multe meniuri

Top Utilizatori

Reteta zilei 7 august

Felicitari lui Irina ! Va recomandam sa incercati aceasta reteta gustoasa.

Pască cu brânză dulce şi stafide
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Reteta postata de Irina  · 
Irina     Deserturi   2.0k afisari

Ce ingrediente iti trebuie

Pentru aluat

  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100g unt
  • 100g stafide
  • 4-5 linguri rom
  • 50g nuci tocate marunt
  • coaja rasa de la lamaie

Pentru umplutura

  • 500 g brânză proaspătă de vaci
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingura coajă rasă de lămâie
  • 100 g unt
  • 1 lingura griş
  • 1 lingura făină
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 g stafide
  • 500 g făină albă
  • 3-4 linguri rom
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 ml lapte
  • 1 pachet mic drojdie de bere

Cum se prepara

Pasca se prepară dintr-un aluat de cozonac şi diverse umpluturi, în special umplutură de brânză dulce cu stafide. Pentru reuşita acesteia, bucă tăria trebuie să fie bine încălzită şi toate ingredientele să se păstreze la cald câteva ore înainte de folosire. Cuptorul se încălzeşte mai întâi la foc mic, pentru păstrarea unei temperaturi mai mari în bucătărie, apoi la foc mare pentru copt. Tava în care se va coace pasca se unge cu grăsime şi se tapetează cu hârtie de copt.


Se foloseşte făină albă de bună calitate, uscată şi păstrată în bucătăria încălzită cel puţin 3-4 ore, înainte de folosire. În acest timp se poate cerne de 2-3 ori. Drojdia de bere trebuie să fie proaspătă, în perioada de garanţie indicată pe ambalaj. Laptele se fierbe şi se lasă să se răcească până la călduţ, pe grătarul aragazului. Untul se freacă până se înmoaie sau se topeşte la cald, iar stafidele se spală, se curăţă şi se stropesc cu rom.


Se dizolvă drojdia de bere, o linguriţă rasă de zahăr şi un gălbenuş în 2-3 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează, apoi se amestecă cu 1-2 linguri făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se acoperă şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 5-10 minute. Între timp, zahărul se dizolvă în laptele căduţ şi se aromează cu zahărul vanilat, iar un albuş se bate spumă cu un praf de sare.


Maiaua crescută se amestecă cu restul de făină cernută, laptele călduţ, două gălbenuşuri, jumătate din untul topit şi albuşul bătut spumă cu sare. Se frământă energic până se desprinde de pe vas sau se mixează până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la crescut într-un loc cald, ferit de curent. Se lasă la dospit aproximativ 30 minute. Aluatul este bine crescut atunci când îşi dublează volumul.


Pentru a obţine un aluat foarte bun, cu o textură fină care să se desfacă fâşii, este bine să se mai frământe o dată. La aluatul crescut se adaugă coaja rasă de la o lămâie, stafidele macerate şi nuca tocată. Se frământă adăugându-se şi câte puţin unt, până se distribuie uniform stafidele şi nucile. Dacă aluatul se frământă o singură dată, atunci toate ingredientele se adaugă la primul frământat.


Se adaugă şi ultima parte de unt topit. Acum nu se mai frământă, ci se împătureşte, ridicând aluatul de la margine spre mijloc, bătând aluatul cu dosul mâinii până se încorporează tot untul. Se repetă această operaţie şi se roteşte vasul în care frământăm, astfel încât aluatul să se întindă în toate direcţiile. Se acoperă cu un şervet şi se lasă din nou la dospit într-un loc cald, ferit de curent. Aluatul va creşte mai repede, în doar 15-20 minute.


Între timp, separat, într-un alt castron se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă apoi coaja rasă de lămâie şi stafidele macerate în rom. Se amestecă uşor să nu se lase şi se pune deoparte. Brânza dulce se pasează şi se amestecă cu grişul, iar făina se amestecă cu praful de copt. vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă apoi coaja rasă de lămâie şi stafidele macerate în rom. Se amestecă uşor să nu se lase şi se pune deoparte. Brânza dulce se pasează şi se amestecă cu grişul, iar făina se amestecă cu praful de copt.


La crema de ou se adaugă brânza dulce, făina şi untul frecat spumă. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până se obţine o cremă omogenă. Aluatul crescut se împarte în două. Se întind apoi două foi rotunde după dimensiunea tăvii. Una din foi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, iar cealaltă foaie se lasă pe planşeta presărată cu puţină făină. Se lasă din nou la crescut, 10 minute.


Crema de brânză se toarnă în tavă, peste aluatul crescut. Se pune în strat uniform, având grijă să nu se apese pe aluatul crescut. Se acoperă cu cealaltă foaie şi se presează pe margini să se unească cele două foi. Se unge cu ou, se presară migdale şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 55-65 minute. Se lasă să se răcească, apoi se scoate din tavă şi se pudrează cu zahăr.

Lasa un comentariu |
Vezi ultimele retete castigatoare
17 Oct

SURPRIZA PENTRU CEI MICI- CHIPSURI DE CARTOFI PREGATITI ACASA

Reteta postata de Mary  · 
Mary     130 afisari
16 Oct
Risotto alla milanese

Risotto alla milanese

Reteta postata de Marioara Silvia  · 
Marioara Silvia     543 afisari
15 Oct
Frigarui de fructe

Frigarui de fructe

Reteta postata de Marioara Silvia  · 
Marioara Silvia     572 afisari
14 Oct
Dovlecei cu pui, gustosi, reteta economica si simpla !
13 Oct
PUI GUSTOS, ÎN STIL ITALIAN

PUI GUSTOS, ÎN STIL ITALIAN

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia     502 afisari
12 Oct
Ţelină cu măsline, sanatate si deliciu in farfurie,
11 Oct
10 Oct
Aperitiv de zile mari- Clatite de conopida

Aperitiv de zile mari- Clatite de conopida

Reteta postata de Marioara Silvia  · 
Marioara Silvia     526 afisari
09 Oct
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto

Reteta postata de Silvia  · 
Silvia     528 afisari
07 Oct
CLĂTITE DE CARTOFI - un deliciu pentru copilasi !!

CLĂTITE DE CARTOFI - un deliciu pentru copilasi !!

Reteta postata de Mary  · 
Mary     219 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 2.0k afisari
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 2.1k afisari
Şerbet de portocale

Şerbet de portocale

Creata de Georgiana · 2.0k afisari
Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Prajitura cu mere, ghimbir si scortisoara

Creata de AncaEnache · 2.1k afisari