Ziua de 14 februarie, este o zi speciala, pentru ca trebuie sa preparam meniuri grozave, pe care le vom servi cu drag, iar de pe masa nu trebuie sa lipseasca cadourile, bliletelele, florile si mai ales ghioceii, minunea si vestitorii primaverii !! Sanatate si bucurii , in fiecare zi , chiar si d...
Laptele Nu se congelează laptele proaspăt, nefiert, pentru că proteinele din compoziţia lui sufără modificări ireversibile. Aceste modificări pot fi evitate la -30 grade Celsius, temperatură greu de realizat în congelatoarele gospodărești. De altfel, laptele proaspăt de nefiert conțin...
Mierea de rapiţă este obţinută din rapiţa sălbatică, o plantă bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, în vitaminele A, B1, B2, B3, C şi betacaroten. Mierea de rapiţă este un remediu eficient în bolile renale, de stomac...
O zi binecuvantata de octombrie ! Trebuie sa gatim preprarate delicioase pentru cei dragi si sa mai fim si veseli, in aceasta zi de mare sarbatoare !
Chiar daca bucatarii chinezi nu au inventat pastele - Marco Polo le cunostea inainte de a pleca in Orient - ei au raspandit in Orientul Indepartat obiceiul sanatos al consumului de paste. Pastele umplute sunt si ele prezente, cu pachetele de primavara si mici coltunasi, numiti wonton, care ascund...
O zi frumoasa, cu multe retete minunate !! Va multumesc, aveti idei excelente pentru gaitit !! Sa ne si amuzam acum dimineata, cand la toti ne este greu 🌟🌟😄😄 Cand vad atatea preparate , imi vine sa uit de toate dietele ! Dar, ma si minunez ce rabdare au unele gospodine si mai ales ce tale...
O noua saptamana, o noua extragere pentru determinarea retetei castigatoare la concursul Retetei saptamanii 30 sep - 6 octombrie 2019 cu premiu in valoare de 300 RON Saptamana aceasta ii spunem felicitari lui Mary , care a castigat concursul cu reteta Micul dejun de duminica- Omleta grec...
Sfaturi pentru o conopidă la cuptor delicioasă Pentru un plus de gust, se poate stoarce puțin suc de lămâie peste conopida la cuptor proaspăt făcută. Pe lângă condimentele care se pot folosi, brânza rasă poate fi binevenită dacă o adaugi peste conopida fierbinte, abia scoasă din cuptor. M...
Zatar (arabă زعترزعتر, Za ' tar, Za'atar, Zahtar , sau Satar) este denumirea unui amestec de condimente din Africa de Nord, Orientul Mijlociu și Turcia. Tradițional, zatar se amesteca cu ulei de măsline si înainte de coacere se unge pe o lipie. Zatar este folosit, de asemenea, si pentru carne s...
O noua luna, o noua extragere pentru determinarea retetei castigatoare la concursul Retetei lunii septembrie 2019 cu premiu in valoare de 500 RON Luna aceasta ii spunem felicitari lui Silvia , care a castigat concursul cu reteta Saramura de peste , reteta de la Dunare, Urmatoarea ext...
O noua saptamana, o noua extragere pentru determinarea retetei castigatoare la concursul Retetei saptamanii 16 - 22 septembrie 2019 cu premiu in valoare de 300 RON Saptamana aceasta ii spunem felicitari lui Mary , care a castigat concursul cu reteta Placintele romanesti cu varza Urma...
Avand la dispozitie sute de varietati de paste, mesele sanatoase nu devin plictisitoare. Cumpararea pastelor poate fi o aventura - simple sau umplute, albe, integrale sau multicolore, mari sau mici ? Pastele sunt disponibile intr-o ametitoare varietate de forme si dimensiuni, iar multe dintre...
O noua saptamana, o noua extragere pentru determinarea retetei castigatoare la concursul Retetei saptamanii 9 - 15 septembrie 2019 cu premiu in valoare de 300 RON Saptamana aceasta ii spunem felicitari lui Mary , care a castigat concursul cu reteta Talentul asiatic pentru zile mari - Mak...
O noua saptamana, o noua extragere pentru determinarea retetei castigatoare la concursul Retetei saptamanii 2 - 8 septembrie 2019 cu premiu in valoare de 300 RON Saptamana aceasta ii spunem felicitari lui Silvia , care a castigat concursul cu reteta TORT DELICIU CU DOVLEAC- CHEESECAKE C...
Cu o dieta ardeleneasca, nu dai gres niciodata , adica, toti prietenii sunt urgent langa tine, pentru mai multe indicatii ! Slaninuta noastra afumata, usturoiul , ceapa rosie sau ceapa verde si palinca de toate gradele, in toate anotimpurile este reteta ideala pentru o dieta sanatoasa !! Sa ...
Prunele sunt o bună sursă de vitamina C. O singură prună asigură 10% din necesarul zilnic de vitamina C. Mai conţin vitamina A, sub formă de betacaroten, fibre, vitamina B2 şi potasiu. Şi prunele uscate, ca şi cele proaspete, conţin fitonutrienţi care au calităţi antioxidante puternice, ce distru...
Cercetător Ștefan Manea: să nu-ți lipsească ciorba, cea mai echilibrată mâncare românească! ”Am colindat în peste 100 de țări de-a lungul vieții, dar nicăieri în lume nu există un preparat care să fie identic cu ciorba românească! Noi avem aici o comoară culinară despre ale cărei calități tre...
"Supermarketul ne transformă stomacul în pubelă de gunoi", Alain Alexanian, chef francez cu stele Michelin Alain Alexanian este un chef francez care timp de 21 de ani a deţinut la Lyon un restaurant recompensat cu o stea Michelin. În lumea gastronomilor este recunoscut pentru lupta pe care o ...
Toti credem ca stim sa fierbem pastele corect, dar, sunt niste reguli bine facute, mai ales de catre italieni. Celebrele paste nu sunt nici pe departe gătite cum trebuie de toată lumea. Mai jos, iată câteva dintre cele mai comune greşeli pe care bucătarii renumiţi ştiu că nu ar trebui să le f...
Carpacio, un deliciu Carpaccio este la bază o gustare italiană, preparată din carne crudă, feliată foarte fin. A fost inventată în 1950 de Giuseppe Cipriani, la Barul lui Harry, în Veneţia, având la bază o specialitate din Piedmont, carne cruda all'albese, servită cu lămâie, ulei de măsline,...
Protejează sistemul cardiovascular Prin conţinutul lor de acizi graşi esenţiali, seminţele de in contribuie la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea nivelului de colesterol şi de trigliceride . În plus, acest remediu previne formarea cheagurilor de sânge în artere, ceea ce ajută la red...
Seminţele de in, puţin mai mari decât cele de susan şi cu un înveliş tare, au o culoare care variază de la maro roşcat la auriu. Planta de in este una dintre cele mai vechi culturi din lume, provenind din China şi din Egiptul Antic. Cunoscute pentru aportul lor esenţial de grăsimi de cea mai bun...
Semintele de in castiga, pe zi ce trece, tot mai multa popularitate. Asta pentru ca au o multime de beneficii pentru sanatate, sunt la indemana si extrem de nutritive. Beneficiile semintelor de in Te ajuta sa slabesti – fiind bogate in grasimi sanatoase si fibre, semintele de in menti...
Idei de retete cu seminte de in Semintele de in pot intra in compozitia multor preparate, de la painea de casa cu tarate, la pastele cu sos de smantana si seminte. Pentru inceput, ti-am pregatit cateva retete rapide: Suc de lamaie cu seminte de in ⅓ lamaie 1 lingurita seminte de i...
Semintele de in: beneficii, valori nutritionale, Cine ar fi crezut ca o planta folosita de multa vreme in industria textila (inul) are atat de multe beneficii pentru sanatate? Semintele si uleiul de in ajuta digestia, scad colesterolul si previn unele afectiuni. De aceasta data, vorbim despr...
Componentele unei diete sanatoase, O dieta echilibrata, sanatoasa trebuie sa ofere cantitatile necesare de grasimi, carbohidrati, proteine, fibre, vitamine, minerale si apa: - grasimile. Este recomandat ca intre 20 si 35% din totalul zilnic de calorii sa provina din grasimi, dar grasimile s...
Gustari sanatoase sarace in carbohidrati Daca in trecut erau asociate cu riscul crescut de ingrasare, gustarile dintre mese sunt considerate de medicii nutritionisti un real ajutor in controlul apetitului alimentar si completarea aportului de nutrienti importanti, cata vreme sunt sanatoase. ...
O noua saptamana, o noua extragere pentru determinarea retetei castigatoare la concursul Retetei saptamanii 26 aug - 1 septembrie 2019 cu premiu in valoare de 300 RON Saptamana aceasta ii spunem felicitari lui Marioara Silvia , care a castigat concursul cu reteta Cocktail cu pepene ...
Retete cu roscove, retete sanatoase Majoritatea retetelor cu roscove sunt retete de deserturi, datorita gustului dulce natural al acestor fructe, in plus au marele avantaj al unui numar sesizabil mai mic de calorii decat echivalentele in care se foloseste cacao. Roscovele sunt extrem de...