Stiai ca?
Pudra de roscove, cunoscuta si sub denumirea de carob sau inlocuitorul de cacao este un aliment alcalin miraculos, bogat in calciu si antioxidanti.
Pudra de roscove seamana foarte mult la culoare si la gust cu pudra de cacao, fiind mult mai dulce decat aceasta – deci perfecta pentru a o inlocui in retetele de deserturi, in care poti, astfel, reduce cantitatea de zahar necesara?
Pudra de roscove este bogata in vitamine, minerale, fibre alimentare si antioxidanti, are un indice glicemic foarte mic si nu contine cofeina, gluten, teobromina (substanta organica cu un efect excitant asupra sistemului nervos), lactoza si colesterol?
Pudra de roscove este o proteina completa, si o sursa impresionanta de antioxidanti, fibre, fier, magneziu, potasiu, cupru si vitamine din complexul B. Contine foarte mult calciu. Mai exact, are un raport calciu-fosfor aproape perfect, care ajuta absortia calciului in organism.
Desi nu are efectul excitant si iritant pe care cacao il are din cauza cofeinei, pudra de roscove revitalizeaza organismul, si nu da dureri de cap sau migrene.
Untul de cacao este extras din boabele de cacao coapte si zdrobite, fiind o grasime vegetala galbena pal la culoare, cu un gust si un miros care amintesc de ciocolata neagra?
Untul de cacao contine polifenoli si grasimi (saturate, mono- si polinesaturate), care ajuta imunitatea, inima, creierul, cad inflamatia si echilibreaza hormonii?
Din resturile ramase de la procesarea boabelor de cacao, dupa extragerea untului, se obtine pudra de cacao?