Ultimele retete

Legume de tot felul cu verdeturile primaverii si telemea
RETETA

Legume de tot felul cu verdeturile primaverii si telemea

Reteta postata de Yummy · 78 afisari
Deliciul primaverii- cartofi noi cu usturoi verde si marar
RETETA

Deliciul primaverii- cartofi noi cu usturoi verde si marar

Reteta postata de Yummy · 145 afisari
farfuria cu sanatate,
RETETA

farfuria cu sanatate,

Reteta postata de Yummy · 104 afisari
Mai multe retete
Importanta semintelor de in pentru sanatate
Importanta semintelor de in pentru sanatate

Importanta semintelor de in pentru sanatate

Articol postat de Alexandra Anda  ·   · 19.5k afisari
Articol postat de  Alexandra Anda  ·  19.5k afisari

Protejează sistemul cardiovascular

Prin conţinutul lor de acizi graşi esenţiali, seminţele de in contribuie la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea nivelului de colesterol şi de trigliceride. În plus, acest remediu previne formarea cheagurilor de sânge în artere, ceea ce ajută la reducerea riscului de infarct, de atac vascular cerebral şi de boală vasculară periferică.

De asemenea, seminţele de in stimulează arderea grăsimilor şi transformarea lor în energie, fiind de un real ajutor pentru combaterea obezităţii. Poţi lua una-două capsule cu ulei de seminţe de in pe zi. Pe durata curei, este bine să bei câte doi litri de lichide pe zi.

Stimulează digestia

Seminţele de in s-au dovedit eficiente în tratarea constipaţiei. Acestea au un efect astringent şi laxativ blând, datorită conţinutului ridicat de fibre (100 g de seminţe de in conţin aproximativ 40 g de fibre alimentare). De patru ori pe săptămână, poţi lua seara câte două linguriţe de seminţe de in, fie întregi, fie măcinate, cu multă apă. De asemenea, uleiul din seminţe de in are efect calmant şi antiinflamator, fiind indicat în inflamaţiile tractului digestiv şi pentru prevenirea hemoroizilor, diverticulitei (afecţiune a tubului digestiv, caracterizată prin apariţia unor mici dilataţii, mai ales la nivelul colonului), bolii Crohn şi litiazei biliare

Seminţele de in sunt benefice pentru detoxifierea intestinală,

în caz de constipaţie, în diferite boli inflamatorii intestinale, în sindromul de colon iritabil, pentru scăderea colesterolului sau în caz de infecţii urinare şi de litiază renală. Datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3 şi 6, seminţele de in menţin sănătatea inimii, au efect antioxidant şi antitumoral, contribuind la prevenirea cancerului de sân, de colon şi de prostată. Acestea se pot folosi ca atare, întregi sau măcinate, ca ingredient în pâine, prăjituri şi în salate, ori sub formă de ulei. S-a constatat că toate preparatele pe bază de seminţe de in, care se administrează intern, pot reduce absorbţia substanţelor din medicamente, de aceea se recomandă precauţie. Nu se administrează seminţe întregi în caz de obstrucţii sau de hemoragii ale tubului digestiv şi nu este indicat să se recurgă la tratamente interne pe bază de in în sarcină, alăptare şi în cancer de prostată.

Atenţie!

Respectă dozele recomandate de seminţe de in, deoarece pot deveni toxice şi, în plus, au multe de calorii.

Lasa un comentariu |