Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele retete

Deliciul pescarilor- Ciorba Dunarii- ciorbita de peste
RETETA

Deliciul pescarilor- Ciorba Dunarii- ciorbita de peste

Reteta postata de Mary · 2 afisari
Placintele romanesti cu varza
RETETA

Placintele romanesti cu varza

Reteta postata de Mary
Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere
RETETA

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Reteta postata de Marcela · 93 afisari
Mai multe retete

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 1.0k afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 1.0k afisari
Mai multe meniuri

Ultimele retete castigatoare

Linguine cu ierburi aromatice
RETETA ZILEI  |  18 Septembrie

Linguine cu ierburi aromatice

Creata de Marioara Silvia · 193 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 168 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 284 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 69 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 169 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 742 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Top Utilizatori

Emotii si stiinta pentru aranjarea unei mesei festive
Emotii si stiinta pentru aranjarea unei mesei festive

Aranjarea unei mese festive poate fi o operaţiune destul de delicată atunci când aveţi musafiri ceva mai de seamă.

Pregătirea mesei festive începe prin delimitarea locurilor la masă şi aşezarea în dreptul fiecărui loc a unei farfurii mari întinse (farfurie suport), peste care se pune câte o farfurie mijlocie întinsă (farfurie de desert, pentru gustarea rece sau salată). În continuare, în partea dreaptă a farfuriilor se aşază câte un cuţit de masă (cuţit mare, pentru carne sau preparatul de bază), fiecare aşezat perpendicular pe latura mesei. Pe acestea trebuie să le aşezaţi astfel încât tăişul să fie îndreptat spre farfurie, marginea farfuriei să acopere mijlocul cuţitului, iar mânerul să fie la o distanţă de 2 centimetri faţă de marginea mesei.

Dacă aveţi disponibil tacâmul complet, puteţi continua cu aşezarea celorlalte cuţite astfel: în dreapta cuţitului de masă se aşază cuţitul pentru peşte, iar în dreapta cuţitului pentru peşte se aşază cuţitul pentru gustare (sau salată). Acestea trebuie aranjate astfel încât să fie echidistante şi paralele.

Continuăm cu aşezarea tacâmurilor în stânga farfuriilor. Primele care se aşază sunt furculiţele de masă (furculiţele mari, pentru carne), în acelaşi mod ca şi cuţitele, fiecare furculiţă perpendiculară pe latura mesei şi cu mânerul la 2 centimetri de marginea mesei. Marginea farfuriei trebuie să acopere mijlocul furculiţei, iar dinţii acesteia trebuie să fie orientaţi în sus. Regula continuă ca şi la cuţite dar în direcţia opusă: în stânga furculiţei de masă (pentru carne) se aşază furculiţa pentru peşte, paralelă cu aceasta, apoi în stânga celei din urmă se aşază furculiţa pentru gustare (sau salată).

Tacâmurile pentru desert se aşază pe a treia latură lângă farfurie, spre interiorul mesei astfel: cuţitul pentru desert cu mânerul spre dreapta, iar furculiţa pentru desert cu mânerul spre stânga. Regulile sunt aceleaşi, dinţii furculiţei în sus, iar tăişul cuţitului înspre farfurie. În continuarea acestora se aşază linguriţa cu mânerul spre dreapta.

Odată ce toate acestea au fost aranjate trecem la pahare. Ordinea este de la dreapta la stânga şi se începe de la linia vârfului cuţitului de masă. Primul este paharul pentru aperitive, apoi în stânga sa se pun paharele pentru vin alb şi pentru vin roşu, paharul pentru şampanie, iar ultimul se pune paharul pentru apă care ideal ar fi să ajungă pe linia verticală a farfuriei.


La final, lângă tot ansamblul, sau chiar pe farfuria de desert, se aşază şerveţelul de pânză. După ce tot aranjamentul este terminat se realizează decorul final, în componenţa căruia trebuie să intre numai flori naturale.

Iată şi alte secrete bine de ştiut în astfel de situaţii: petele de cafea şi de suc se pot scoate uşor cu ajutorul spray-urilor speciale anti-pată, guma de mestecat lipită de mochetă se poate desprinde uşor folosind spray-ul special de îngheţat, iar dacă sub mocheta pătată se întâmplă să aveţi parchet sau o pardoseală din lemn natural, atunci acesta va fi protejat la maxim dacă pentru spălarea mochetei se va alege metoda cu spumă uscată.

sursa net. _

Articole cu aceleasi etichete
Stim sa aranjam corect masa festiva pentru musafiri ??

Stim sa aranjam corect masa festiva pentru musafiri ??

Creata de Marioara Silvia · 1.4k afisari
Lasa un comentariu |