Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele retete

Deliciul pescarilor- Ciorba Dunarii- ciorbita de peste
RETETA

Deliciul pescarilor- Ciorba Dunarii- ciorbita de peste

Reteta postata de Mary · 2 afisari
Placintele romanesti cu varza
RETETA

Placintele romanesti cu varza

Reteta postata de Mary
Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere
RETETA

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Reteta postata de Marcela · 93 afisari
Mai multe retete

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 1.0k afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 1.0k afisari
Mai multe meniuri

Ultimele retete castigatoare

Linguine cu ierburi aromatice
RETETA ZILEI  |  18 Septembrie

Linguine cu ierburi aromatice

Creata de Marioara Silvia · 193 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 168 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 284 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 69 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 169 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 742 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Top Utilizatori

Cum se fierbe un ou moale sau un ou tare
Cum se fierbe un ou moale sau un ou tare

Cum se fierbe un ou moale sau un ou tare

Articol postat de Marian  ·   · 4.8k afisari
Articol postat de  Marian  ·  4.8k afisari

Oul este elementul care intra cel mai mult in componenta diferitelor preparate. Ele trebuie sa fie proaspete (un ou proaspat are membrana galbenusului intreaga)


Oua moi


Se pun ouale in apa clocotita cu sare (sarea intareste coaja). Se fierb 3 minute de cand incepe sa clocoteasca din nou apa, care trebuie sa treaca peste ele. Albusul va fi coagulat pe jumatate si galbenusul va fi moale.


Sa pun 30 de secunde in apa rece, apoi se scurg imediat, ca se sa curete mai usor coaja. Daca se tin mai mult in apa rece coaja se lipeste mai tare de albus din cauza ca aerul care exista intra albus si coaja prin racire se contracta, se formeaza un vid, care atrage coaja. Acest lucru se intampla la ouale foarte proaspete, la care acest spatiu este foarte mic. Daca se tin doar 30 de secunde, se condenseaza putin aerul, se formeaza un lichid, care va desprinde usor coaja.


Se pun in paharele sau suporturi anume pentru acest scop. Se servesc fierbinti, cu lingurita, direct din coaja lor.


Oua cleioase


Cu ajutorul unei lingurite se pun ouale in apa clocotita cu sare, cat sa le acopere. Se fierb 4 minute dupa ce a inceput sa fiarba din nou apa. Albusul va fi tare si galbenusul cleios.


Oua tari


Se pun la fiert in apa clocotita cu sare cat sa le acopere. Se fierb 5-6 minute dupa ce a inceput apa sa clocoteasca din nou. Se pun 30 de secunde in apa rece, se scurge apa imediat, ca sa nu se lipeasca coaja.

Lasa un comentariu |