Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ultimele retete

Prajitura delicioasa si sanatoasa cu hrisca si afine
RETETA

Prajitura delicioasa si sanatoasa cu hrisca si afine

Reteta postata de @bombonica · 124 afisari
Dovlecei umpluti cu hrisca si telina
RETETA

Dovlecei umpluti cu hrisca si telina

Reteta postata de @bombonica · 149 afisari
Supa de hrisca
RETETA

Supa de hrisca

Reteta postata de @bombonica · 135 afisari
Mai multe retete
Cum se fierbe un ou moale sau un ou tare
Cum se fierbe un ou moale sau un ou tare

Cum se fierbe un ou moale sau un ou tare

Articol postat de Marian  ·   · 9.0k afisari
Articol postat de  Marian  ·  9.0k afisari

Oul este elementul care intra cel mai mult in componenta diferitelor preparate. Ele trebuie sa fie proaspete (un ou proaspat are membrana galbenusului intreaga)


Oua moi


Se pun ouale in apa clocotita cu sare (sarea intareste coaja). Se fierb 3 minute de cand incepe sa clocoteasca din nou apa, care trebuie sa treaca peste ele. Albusul va fi coagulat pe jumatate si galbenusul va fi moale.


Sa pun 30 de secunde in apa rece, apoi se scurg imediat, ca se sa curete mai usor coaja. Daca se tin mai mult in apa rece coaja se lipeste mai tare de albus din cauza ca aerul care exista intra albus si coaja prin racire se contracta, se formeaza un vid, care atrage coaja. Acest lucru se intampla la ouale foarte proaspete, la care acest spatiu este foarte mic. Daca se tin doar 30 de secunde, se condenseaza putin aerul, se formeaza un lichid, care va desprinde usor coaja.


Se pun in paharele sau suporturi anume pentru acest scop. Se servesc fierbinti, cu lingurita, direct din coaja lor.


Oua cleioase


Cu ajutorul unei lingurite se pun ouale in apa clocotita cu sare, cat sa le acopere. Se fierb 4 minute dupa ce a inceput sa fiarba din nou apa. Albusul va fi tare si galbenusul cleios.


Oua tari


Se pun la fiert in apa clocotita cu sare cat sa le acopere. Se fierb 5-6 minute dupa ce a inceput apa sa clocoteasca din nou. Se pun 30 de secunde in apa rece, se scurge apa imediat, ca sa nu se lipeasca coaja.

Lasa un comentariu |