Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ultimele retete

Prajitura delicioasa si sanatoasa cu hrisca si afine
RETETA

Prajitura delicioasa si sanatoasa cu hrisca si afine

Reteta postata de @bombonica · 98 afisari
Dovlecei umpluti cu hrisca si telina
RETETA

Dovlecei umpluti cu hrisca si telina

Reteta postata de @bombonica · 126 afisari
Supa de hrisca
RETETA

Supa de hrisca

Reteta postata de @bombonica · 121 afisari
Mai multe retete

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Aperitiv cu aluat crocant si legume
Pui gustos, în stil italian
Langoşi – reteta noastra romaneasca de la mama si bunica
Meniu postat de Dulceata22 · 118 afisari
Conține  |  3 retete
Supa de chimen servita cu crutoane
Cotlet de porc cu sos de hribi si cartofi mediteraneeni
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Ionutz · 101 afisari
Conține  |  3 retete
Supa sau ciorba cu carne
Ciulama de gaina, rata sau gasca
Tarta de fructe sardineza
Meniu postat de Cristina · 121 afisari
Mai multe meniuri

Ultimele retete castigatoare

LANGOŞI – RETETA NOASTRA ROMANEASCA DE LA MAMA SI BUNICA
RETETA ZILEI  |  17 Noiembrie

LANGOŞI – RETETA NOASTRA ROMANEASCA DE LA MAMA SI BUNICA

Creata de Mary · 483 afisari
Supa de hrisca
RETETA SAPTAMANII  |  04 Nov. - 10 Nov.

Supa de hrisca

Creata de @bombonica · 116 afisari
Supă-cremă de dovleac
RETETA LUNII  |  Octombrie 2019

Supă-cremă de dovleac

Creata de Lorena · 399 afisari

Arhiva castigatori

Ce greseli facem cand fierbem pastele !
Ce greseli facem cand fierbem pastele !

Ce greseli facem cand fierbem pastele !

Articol postat de Marcela  ·   · 5.5k afisari
Articol postat de  Marcela  ·  5.5k afisari

Toti credem ca stim sa fierbem pastele corect, dar, sunt niste reguli bine facute, mai ales de catre italieni.


Celebrele paste nu sunt nici pe departe gătite cum trebuie de toată lumea. Mai jos, iată câteva dintre cele mai comune greşeli pe care bucătarii renumiţi ştiu că nu ar trebui să le facă niciodată. T


1. Pui prea puţină sare în apa în care vor fierbe pastele


Toată lumea ştie că în apa pentru paste trebuie pusă sare, dar cel mai adesea presară un vârf de cuţit de sare în ea şi gata. În realitate, ar trebui să adaugi aproximativ 1 lingură rasă de sare la 500 g de paste făinoase. Ar putea părea mult, dar pastele tale vor ieşi mult mai gustoase. Pastele bine condimentate fac mai mult decât sosul, indiferent cât ar fi acesta de delicios. Nu degeaba italienii spun că pastele sunt felul principal, iar sosul doar o garnitură, care nu ar trebui să le "sufoce".


2. Adaugi ulei în apa în care fierb pastele


Mul'i dintre noi facem asta pentru ca pastele să nu se lipească între ele, dar acest lucru nu este deloc important, atâta timp cât amesteci pastele din când în când, imediat după ce le pui în oală. Nu trebuie să îţi faci griji că le lipeşti. Oricum, cea mai mare parte a acestui ulei se va ridica la suprafaţă, iar partea care va unge pastele va împiedica ulterior sosul să se lipească de macaroane. Rezultatul nu este atât de savuros.


3. Le găteşti prea mult


Mai ales la noi, la români, preferinţa pentru pastele extrem de moi (chiar răsfierte) este arhicunoscută. Poate că nu le preferi al dente, ca italienii, cu toate acestea e bine de ştiut că textura pastelor trebuie să fie mai fermă, elastică.

Dar dacă şi pe cutie scrie că trebuie să laşi pastele la fiert doar un anumit număr de minute? Normal ar fi să respecţi timpul de pe cutie, nu? Ei bine, bucătarii cu experienţă spun că mai bine să începi să guşti pastele cu 3 până la 4 minute mai devreme decât timpul înscris de pe cutie, pentru a te asigura dacă nu cumva deja sunt gata.


Acest lucru este deosebit de important dacă vei finaliza meniul cu paste într-o tigaie, cu sosul adăugat, deoarece pastele vor continua să se fiarbă.


4. Uiţi să pui capacul când fierb pastele


Este chiar important! Bucătarii experimentaţi consideră că apa dintr-un vas descoperit fierbe mult mai greu. Nu ai un capac? Poţi utiliza o foaie de copt!


5. Oala este prea mică


Ai mereu tendinţa să îţi fierbi pastele in cea mai mică oală posibilă, imaginându-ţi că faci porţii mici? Greşit. Dacă pastele sunt aglomerate, se vor găti neuniform sau vor avea tendinţa să se lipească unele de altele. Dă-le spaţiu.


6. Arunci toată apa de la paste


Pentru multe tipuri de preparate din paste (de exemplu, carbonara), apa în care au fiert acestea este esenţială pentru crearea unui sos delicios. Păstrează o cană lângă tine şi pune mai întâi în ea o parte din apa în care abia au fiert pastele, şi abia apoi scurge-le. Mai târziu, când amesteci pastele cu sosul, poţi adăuga din adăuga această apă, mai dacă pastele tale par un pic uscate. Acest lichid plin de amidon va da savoare sosului şi îi va îmbunătăţi textura. Tot această apă este perfectă pentru a da lichiditate şi savoare unui sos alb, cu unt şi usturoi. Nu, apa obişnuită nu merge adăugată cu aceleaşi efecte.


7. Clăteşti pastele cu apă rece


După ce scurgi pastele, pe ele rămâne o uşoară pojghiţă de amidon: aceasta este "magnetul" care face ca sosul să adere la pastele tale. Când clăteşti amidonul, nu doar că răceşti pastele, dar suprafaţa acestora va fi netedă, iar sosul se va scurge de pe ele. Vrem ca pastele şi sosul nostru să fie inseparabile!


Daca la fierbere se respecta toate regulile vor iesi niste paste delicioase !

Lasa un comentariu |