Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informati.

Ultimele retete

Deliciul pescarilor- Ciorba Dunarii- ciorbita de peste
RETETA

Deliciul pescarilor- Ciorba Dunarii- ciorbita de peste

Reteta postata de Mary · 2 afisari
Placintele romanesti cu varza
RETETA

Placintele romanesti cu varza

Reteta postata de Mary
Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere
RETETA

Un deliciu olandez- Clatite olandeze cu mere

Reteta postata de Marcela · 93 afisari
Mai multe retete

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi
Talentul asiatic pentru zile mari - maki cu castravete
Desertul toamnei pentru cei mici - dovleac cu nuca
Meniu postat de Mary · 1.0k afisari
Conține  |  3 retete
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Sarmale cu carne de pasăre
Tort deliciu cu dovleac- cheesecake cu dovleac fără coacere
Meniu postat de Mary · 1.0k afisari
Mai multe meniuri

Ultimele retete castigatoare

Linguine cu ierburi aromatice
RETETA ZILEI  |  18 Septembrie

Linguine cu ierburi aromatice

Creata de Marioara Silvia · 193 afisari
Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete
RETETA SAPTAMANII  |  09 Sept. - 15 Sept.

Talentul asiatic pentru zile mari - Maki cu castravete

Creata de Mary · 168 afisari
DAL CU LEGUME
RETETA LUNII  |  August 2019

DAL CU LEGUME

Creata de Marioara Silvia · 284 afisari

Arhiva castigatori

Ultimele articole

Tipuri de paste italienesti
ARTICOL

Tipuri de paste italienesti

Articol creat de Elena · 69 afisari
Tipuri de paste italienesti
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  9 - 15 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 169 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 9 - 15 septembrie 2019
Castigatorul concursului Reteta saptamanii  2 -  8 septembrie 2019
ARTICOL

Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019

Articol creat de Cuby.ro · 742 afisari
Castigatorul concursului Reteta saptamanii 2 - 8 septembrie 2019
Mai multe articole

Top Utilizatori

Carpaccio, aperitivul inventat de italieni şi desăvârşit de francezi
Carpaccio, aperitivul inventat de italieni şi desăvârşit de francezi

Carpaccio, aperitivul inventat de italieni şi desăvârşit de francezi

Articol postat de Alexandra Anda  ·   · 1.0k afisari
Articol postat de  Alexandra Anda  ·  1.0k afisari

Carpacio, un deliciu


Carpaccio este la bază o gustare italiană, preparată din carne crudă, feliată foarte fin. A fost inventată în 1950 de Giuseppe Cipriani, la Barul lui Harry, în Veneţia, având la bază o specialitate din Piedmont, carne cruda all'albese, servită cu lămâie, ulei de măsline, trufe albe şi parmezan.

Barul lui Harry era faimos pentru vedetele vremii care-i treceau pragul. Cipriani a pregătit prima oară această reţetă pentru contesa Amalia Nani Mocenigo, când a aflat că doctorii i-au recomandat să mănânce doar carne crudă.


Numele de carpaccio i l-a dat în semn de admiraţie faţă de pictorul veneţian Vittore Carpaccio, recunoscut pentru faptul că folosea în tablourile sale culorile alb şi roşu.


Cipriani pregătea acest aperitiv folosind doar carne de vită, stropită cu un sos de muştar şi maioneză. Şi astăzi o poţi degusta la fel.

Mai târziu, termenul a fost extins şi la alte farfurii ce conţineau cărnuri crude sau peşte, feliate subţire şi servite cu lămâie şi oţet, ulei de măsline, sare şi piper măcinat.

Deşi originile carpaccio sunt italieneşti, au fost francezii cei care au desăvârşit gustul acestui preparat, inventând reţete precum carpaccio cu raţă, cu legume sau cu ton.

Astăzi un carpaccio poate conţine mango, hrean, capere, anşoa, fenicul, ciuperci crude, felii mici de roşii, somon, păstrăv. Dar întotdeauna, pe lângă carnea crudă, nu uitaţi de trei ingrediente de bază: sare, ulei de măsline şi lămâie.

Lasa un comentariu |