Castiga peste 4000 RON in fiecare luna
Adauga o reteta sau creeaza un meniu si te inscrii automat la concursurile noastre.
Mai multe informații.

Ultimele retete

Prajitura delicioasa si sanatoasa cu hrisca si afine
RETETA

Prajitura delicioasa si sanatoasa cu hrisca si afine

Reteta postata de @bombonica · 98 afisari
Dovlecei umpluti cu hrisca si telina
RETETA

Dovlecei umpluti cu hrisca si telina

Reteta postata de @bombonica · 126 afisari
Supa de hrisca
RETETA

Supa de hrisca

Reteta postata de @bombonica · 121 afisari
Mai multe retete

Ultimele meniuri

Conține  |  3 retete
Aperitiv cu aluat crocant si legume
Pui gustos, în stil italian
Langoşi – reteta noastra romaneasca de la mama si bunica
Meniu postat de Dulceata22 · 118 afisari
Conține  |  3 retete
Supa de chimen servita cu crutoane
Cotlet de porc cu sos de hribi si cartofi mediteraneeni
Nectarine coapte cu crema de mascarpone si amaretto
Meniu postat de Ionutz · 97 afisari
Conține  |  3 retete
Supa sau ciorba cu carne
Ciulama de gaina, rata sau gasca
Tarta de fructe sardineza
Meniu postat de Cristina · 121 afisari
Mai multe meniuri
Carpaccio, aperitivul inventat de italieni şi desăvârşit de francezi
Carpaccio, aperitivul inventat de italieni şi desăvârşit de francezi

Carpaccio, aperitivul inventat de italieni şi desăvârşit de francezi

Articol postat de Alexandra Anda  ·   · 5.2k afisari
Articol postat de  Alexandra Anda  ·  5.2k afisari

Carpacio, un deliciu


Carpaccio este la bază o gustare italiană, preparată din carne crudă, feliată foarte fin. A fost inventată în 1950 de Giuseppe Cipriani, la Barul lui Harry, în Veneţia, având la bază o specialitate din Piedmont, carne cruda all'albese, servită cu lămâie, ulei de măsline, trufe albe şi parmezan.

Barul lui Harry era faimos pentru vedetele vremii care-i treceau pragul. Cipriani a pregătit prima oară această reţetă pentru contesa Amalia Nani Mocenigo, când a aflat că doctorii i-au recomandat să mănânce doar carne crudă.


Numele de carpaccio i l-a dat în semn de admiraţie faţă de pictorul veneţian Vittore Carpaccio, recunoscut pentru faptul că folosea în tablourile sale culorile alb şi roşu.


Cipriani pregătea acest aperitiv folosind doar carne de vită, stropită cu un sos de muştar şi maioneză. Şi astăzi o poţi degusta la fel.

Mai târziu, termenul a fost extins şi la alte farfurii ce conţineau cărnuri crude sau peşte, feliate subţire şi servite cu lămâie şi oţet, ulei de măsline, sare şi piper măcinat.

Deşi originile carpaccio sunt italieneşti, au fost francezii cei care au desăvârşit gustul acestui preparat, inventând reţete precum carpaccio cu raţă, cu legume sau cu ton.

Astăzi un carpaccio poate conţine mango, hrean, capere, anşoa, fenicul, ciuperci crude, felii mici de roşii, somon, păstrăv. Dar întotdeauna, pe lângă carnea crudă, nu uitaţi de trei ingrediente de bază: sare, ulei de măsline şi lămâie.

Lasa un comentariu |